Sitni mladi krompir iz rerne

Volim prvi mladi krompir bas zato sto je sitan i kao takvog ne treba ga guliti, nego samo dobro oprati i zajedno sa tankom - mladom ljuskom pripremati. Jos kad se izvadi iz vlastitog vrta, tim je jos sladji.  



Sastojci 4 osobe

    1 kg sitnog mladog krompira
    2 velike glavice luka, isjeci na krupno
    3 - 4 mlade mrkve, isjeci krupnije
    1 veca crvena paprika, isjeci na vece kocke
    3 grancice timijana
    3 grancice majcine dusice
    1 zlicica kurkume ili zacinske paprike
    sol+papar+vegeta
    0,5 dl maslinovog ulja
    1 dl vode






Priprema

    1.

    Krompir dobro oprati, ne skidati mladu koru.

    Pomjesati ostalo isjeceno povrce, sitno isjeceni timijan i majcinu dusicu. Dodati zacine i maslinovo ulje. Rasporediti po tepsiji i zaliti sa vodom. Peci na 200*C pod folijom prvih 20 min. zatim otkriti i peci dok povrce ne omeksa.
    2.

    Domaci - proslogodisnji..
    3.

    i ove godine je pun camac, samo sto kasni zbog hladnog ljeta...
    4.

    mogao je biti i malo sitniji... ;)

Posluživanje

Uz zelenu salatu, piletinu, ribu ili meso sa grilla, odlican je prilog.






izvor : http://www.coolinarika.com
                                        

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.