Ovo je jedan od specijaliteta fuzijske kuhinje koja povezuje okuse i mirise cijelog svijata. Uzivajte u ovoj slatko -slanoj -hrskavoj piletini.





Sastojci 4 osobe

    4 veća pileća fileta/bijelo meso/prsa
    sol,papar/malo

    Pohanje:
    150g Pšenično glatko brašno Podravka
    1žlica ravna mljevenog đumbira
    1/2žličice mljevenog muškatnog oraščića
    1žličica nasjeckanog timijana
    1žličica nasjeckane kadulje
    1žličica Slatke paprike mljevene Podravka
    1/2žličice kajenskog papra/opcionalno
    sol,papar
    2 jaja
    4žlice vode

    Ostalo:
    4 češnja češnjaka
    1cup Meda cvjetnog Podravka
    1/4cup soja umaka
    1žličica Crnog papra mljevenog Podravka
    Ulje za prženje




 Priprema

    1.

    Stavite filete izmedu dva  komada prozirne folije lagano ih potucite baticem za meso.Bilo bi dobro da komadi ostanu oko 1,5cm debeli.Lagano pososlite i popaprite.

    Pomijesajte brasno sa paprom,solju,paprikom,kajenskim ,dumbirom ,paprom,sitno nasjeckanom kaduljom i timijanom ,muskatnim orascicem.Sve dobro ,dobro promijesajte.Jaja izmijesajte sa vodom.

    Stavite meso prvo u brasno sa zacinima pa u jaje pa opet u brasno pritiskajuci da se sve dobro zalijepi za njega.

    Zagrijte ulje u tavi ,stavite pohanu piletinu ,smanjite vatru na srednju pa filete pecite po 4 min. sa svake strane.

    Izvadite pustite da se ocijedi,na kuhinjskom papiru .

    2.

    Umak:

    U tavicu stavite dvije zlice maslinovog ulja i protisnuti cesnjak zagrijavajte na srednjoj vatri ,pazite da vam cesnjak ne zagori tada to mozete baciti.Dodajte  med ,soja umak i crni mljeveni papar pa kuhajte nekih 5 min. da se reducira i stvori fini umak.Kuhajte pazljivo jer to ce dosta pjeniti.
    3.

    Prelijte gotove pohane slince sa finim umakom.


0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.