JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA: Vrlo slična doboš torti, ali lakša za pripremu

Sastojci:

Za kore:

        7-8 jaja,
        7-8 kašika šećera,
        7-8 kašika brašna

Za fil:

        3 jaja,
        2 štangle čokolade (od 85 g) sa 70 % kakaa,
        250 g margarina,
        200 g šećera,

Za glazuru:

        100 g čokolade sa 70 % kakaa,
        5 kašika ulja





Priprema:

Kore:

    Umutiti bjelanca, dodati šećer, žumanca i još malo miješati mikserom pa dodavati kašiku po kašiku brašna, polako miješajuci kašikom da masa ne splasne.
    Peci 2 kore u plehu od rerne pa ih podijeliti na 3 dijela svaku.

Fil:

    Jaja umutiti na pari sa šećerom, dodati čokoladu i ostaviti da se prohladi. U hladan fil dodati umućen margarin.

Glazura:

    Čokoladu istopiti i dodati joj ulje pa ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ova glazura ima malo vise ulja nego obično, ali zato ne puca kod rezanja.

Finalni postupak:

    Slagati kore i filovati, spolja takodje premazati filom. Ostaviti da se malo stegne u frižideru pa preliti glazurom i obvezno čuvati u frizideru.





Izvor: Coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.