TORTA SA SVJEŽIM SIROM - jednostavna, brza, fina i što je najbitnije bez pečenja !
Jednostavan, brz, fin i što je najbitnije bez pečenja, moja verzija torte sa sirom...
Sastojci
PODLOGA: 150 g petit keksi ( ili neki slični)
100 g lješnjaka
180 g margarina
1 vanilin šećer
50 ml mlijeka
2 žlice šećera u prahu
KREMA: 500 g svježeg sira
100 g šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
2 kremfixa
sok i korica limuna
KARAMEL: 200 g šećera
200 ml vrhnja za šlag
70 g margarina
Priprema
1.
PODLOGA: Petit kekse usitniti valjkom na foliji, lješnjake nasjeckati pa ih malo popržiti na suhoj tavici.
Margarin rastopiti u vrućem mlijeku.
Sve sastojke sjediniti i ravnomjerno rasporediti po dnu kalupa kojeg smo obložili papirom za pečenje.
podlogu staviti na hlađenje.
KREMA: Sir i šećer u prahu izmiješati, dodati sok i koricu limuna.
Vrhnje za šlag tuči u šlag, dodati kremfix i sir te sve zajedno miksati dok ne dobijemo gustu kremu.
Kremu ravnomjerno rasporediti po podlozi, ukrasiti lješnjacima te ostaviti da se dobro ohladi.
KARAMEL: U duboku posudu staviti šećer, miješati....i kada se naprave mrvice miješati sve dok se šećer ne otopi i ne dobije svijetlo smeđu boju.
Zatim posudu maknuti sa vatre te polako usipati vrhnje(sobnne temperature), dobiti ćemo karamel u komadu. Potrebno ga je vratiti na laganu vatru i miješati dok se ne otopi i dobije gusta kremica bez grudica.
Karamel preliti u čistu posudu te dodati margarin i miješati dok se ne otopi.
Karamel preliti po torti ili svakom komadu torte neposredno prije posluživanja.
Posluživanje
Torta je jako zasitna pa preporučam manje komade hahah....
izvor : coolinarika.com
Sastojci
PODLOGA: 150 g petit keksi ( ili neki slični)
100 g lješnjaka
180 g margarina
1 vanilin šećer
50 ml mlijeka
2 žlice šećera u prahu
KREMA: 500 g svježeg sira
100 g šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
2 kremfixa
sok i korica limuna
KARAMEL: 200 g šećera
200 ml vrhnja za šlag
70 g margarina
Priprema
1.
PODLOGA: Petit kekse usitniti valjkom na foliji, lješnjake nasjeckati pa ih malo popržiti na suhoj tavici.
Margarin rastopiti u vrućem mlijeku.
Sve sastojke sjediniti i ravnomjerno rasporediti po dnu kalupa kojeg smo obložili papirom za pečenje.
podlogu staviti na hlađenje.
KREMA: Sir i šećer u prahu izmiješati, dodati sok i koricu limuna.
Vrhnje za šlag tuči u šlag, dodati kremfix i sir te sve zajedno miksati dok ne dobijemo gustu kremu.
Kremu ravnomjerno rasporediti po podlozi, ukrasiti lješnjacima te ostaviti da se dobro ohladi.
KARAMEL: U duboku posudu staviti šećer, miješati....i kada se naprave mrvice miješati sve dok se šećer ne otopi i ne dobije svijetlo smeđu boju.
Zatim posudu maknuti sa vatre te polako usipati vrhnje(sobnne temperature), dobiti ćemo karamel u komadu. Potrebno ga je vratiti na laganu vatru i miješati dok se ne otopi i dobije gusta kremica bez grudica.
Karamel preliti u čistu posudu te dodati margarin i miješati dok se ne otopi.
Karamel preliti po torti ili svakom komadu torte neposredno prije posluživanja.
Posluživanje
Torta je jako zasitna pa preporučam manje komade hahah....
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar