TORTA SA SVJEŽIM SIROM - jednostavna, brza, fina i što je najbitnije bez pečenja !

Jednostavan, brz, fin i što je najbitnije bez pečenja, moja verzija torte sa sirom...


Sastojci

    PODLOGA: 150 g petit keksi ( ili neki slični)
    100 g lješnjaka
    180 g margarina
    1 vanilin šećer
    50 ml mlijeka
    2 žlice šećera u prahu
    KREMA: 500 g svježeg sira
    100 g šećera u prahu
    500 ml vrhnja za šlag
    2 kremfixa
    sok i korica limuna
    KARAMEL: 200 g šećera
    200 ml vrhnja za šlag
    70 g margarina







Priprema

    1.

    PODLOGA: Petit kekse usitniti valjkom na foliji, lješnjake nasjeckati pa ih malo popržiti na suhoj tavici.

    Margarin rastopiti u vrućem mlijeku.

    Sve sastojke sjediniti i ravnomjerno rasporediti po dnu kalupa kojeg smo obložili papirom za pečenje.

    podlogu staviti na hlađenje.

    

    KREMA:  Sir i šećer u prahu izmiješati, dodati sok i koricu limuna.

    Vrhnje za šlag tuči u šlag, dodati kremfix i sir te sve zajedno miksati dok ne dobijemo gustu kremu.

    Kremu ravnomjerno rasporediti po podlozi, ukrasiti lješnjacima te ostaviti da se dobro ohladi.

    

    KARAMEL: U duboku posudu staviti šećer, miješati....i kada se naprave mrvice miješati sve dok se šećer ne otopi i ne dobije svijetlo smeđu boju.

    Zatim posudu maknuti sa vatre te polako usipati vrhnje(sobnne temperature), dobiti ćemo karamel u komadu. Potrebno ga je vratiti na laganu vatru i miješati dok se ne otopi i dobije gusta kremica bez grudica.

    Karamel preliti u čistu posudu te dodati margarin i miješati dok se ne otopi.

    

    Karamel preliti po torti ili svakom komadu torte neposredno prije posluživanja.

Posluživanje

Torta je jako zasitna pa preporučam manje komade hahah....






izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.