Kolač s makom – svaki zalogaj se topi u ustima !
Sastojci
tijesto
15 dag maslaca
15 dag šećera u prahu
malo soli
1 vanilin šećer
4 jaja
10 dag glatkog brašna
20 dag mljevenog maka
6 žlica mlijeka
krema
1,5 dcl mlijeka
10 dag šećera
15 dag mljevenih oraha
10 dag fino mljevenih piškota
čašica ruma
1/2 vanilin šećera
20 dag maslaca
20 dag Podravka džem marelica
Priprema
tijesto
1.
omekšali maslac miksati s polovicom šećera u prahu, malo soli i vanilin šećerom.
postepeno dodavati žumanjke.
2.
od bjelanjaka i preostalog šećera u prahu istući čvrsti snijeg pa ga lagano umiješati.
3.
postepeno dodavati brašno, mak i mlijeko.
4.
peći na papiru za pečenje 25 - 30 minuta na 180 stupnjeva.
ohlađen biskvit prerezati
krema
1.
zakuhati mlijeko sa šećerom.
dodati orahe, mljevene piškote, rum i vanilin šećer.
kuhati do gustoće pudinga.
2.
čim se ohladi, umiješati omekšali maslac i izmiksati.
3.
oba biskvita premazati zagrijanim džemom.
4.
donji biskvit premazati s 2/3 kreme, preklopiti drugim, premazati ostatkom kreme i posuti makom.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar