Kolač s makom – svaki zalogaj se topi u ustima !


Sastojci

    tijesto
    15 dag maslaca
    15 dag šećera u prahu
    malo soli
    1 vanilin šećer
    4 jaja
    10 dag glatkog brašna
    20 dag mljevenog maka
    6 žlica mlijeka

    krema
    1,5 dcl mlijeka
    10 dag šećera
    15 dag mljevenih oraha
    10 dag fino mljevenih piškota
    čašica ruma
    1/2 vanilin šećera
    20 dag maslaca
    20 dag Podravka džem marelica






Priprema

    tijesto
    1.

    omekšali maslac miksati s polovicom šećera u prahu, malo soli i vanilin šećerom.

    postepeno dodavati žumanjke.
    2.

    od bjelanjaka i preostalog šećera u prahu istući čvrsti snijeg pa ga lagano umiješati.
    3.

    postepeno dodavati brašno, mak i mlijeko.
    4.

    peći na papiru za pečenje 25 - 30 minuta na 180 stupnjeva.

    ohlađen biskvit prerezati

    krema
    1.

    zakuhati mlijeko sa šećerom.

    dodati orahe, mljevene piškote, rum i vanilin šećer.

    kuhati do gustoće pudinga.
    2.

    čim se ohladi, umiješati omekšali maslac i izmiksati.
    3.

    oba biskvita premazati zagrijanim džemom.
    4.

    donji biskvit premazati s 2/3 kreme, preklopiti drugim, premazati ostatkom kreme i posuti makom.






izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.