Maslačak pita
Sastojci 8 osoba
za 2 kore;
1 smjesa Dolcela mješavine za biskvit
za 2 kore;
3 v.ž šećera
3 v.ž meda od maslačka
1 vanilin šećer
10 v.ž glatkoga brašna
1/ m.ž sode bikarbone
na vrh noža praška za pecivo
1,5 dcl mineralne vode
0,7 dcl ulja
krema;
500 ml slatkoga vrhnja
50 dag sira mascarpone
2 vanilin šećera
4 v.ž meda od maslačka(može i bilo koji drugi med)
čokoladna glazura;
2 v.ž ulja
15 dag bijele čokolade
posip;
10 dag krokanta
Priprema
1.
Ispeći biskvit sa gotovom smjesom za biskvitna tijesta prema uputi na kutiji.Ja sam pekla u srednjem plehu 40*24 cm...,kad se biskvit ohladi-prerezati ga da se dobiju 2 kore.Izmiješati sastojke za druge dvije kore i ispeci ih u istom limu kao što se pekao i biskvit-moraju se ispeći 2 kore svaka posebno-ohladiti ih.
2.
Za kremu izmiksati slatko vrhnje,dodati mascarpone ,vanilin šećer i na kraju med.Kremu podijeliti na 3 dijela.Spajati kremom-kora,krema,biskvit,krema,kora,krema,biskvit.
3.
Na kraju se sve prelije glazurom od bijele čokolade za koju se na pari otopi čokolada s malo ulja.Kad se čokolada počne stvrdnjavati,sve se još po želji posipa krokantom.
4.
Najbolje da kolač odstoji preko noći (ili barem par sati)u frižideru.Prije posluživanja narezati kocke ili šnite.
Posluživanje
Ako nemate med od maslačka možete se poslužiti bilo kojom vrstom meda.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar