Maslačak pita


Sastojci 8 osoba

    za 2 kore;
    1 smjesa Dolcela mješavine za biskvit

    za 2 kore;
    3 v.ž šećera
    3 v.ž meda od maslačka
    1 vanilin šećer
    10 v.ž glatkoga brašna
    1/ m.ž sode bikarbone
    na vrh noža praška za pecivo
    1,5 dcl mineralne vode
    0,7 dcl ulja

    krema;
    500 ml slatkoga vrhnja
    50 dag sira mascarpone
    2 vanilin šećera
    4 v.ž meda od maslačka(može i bilo koji drugi med)

    čokoladna glazura;
    2 v.ž ulja
    15 dag bijele čokolade

    posip;
    10 dag krokanta






Priprema

    1.

    Ispeći biskvit sa gotovom smjesom za biskvitna tijesta prema uputi na kutiji.Ja sam pekla u srednjem plehu 40*24 cm...,kad se biskvit ohladi-prerezati ga da se dobiju 2 kore.Izmiješati sastojke za druge dvije kore i ispeci ih u istom limu kao što se pekao i biskvit-moraju se ispeći 2 kore svaka posebno-ohladiti ih.
    2.

    Za kremu izmiksati slatko vrhnje,dodati mascarpone ,vanilin šećer i na kraju med.Kremu podijeliti na 3 dijela.Spajati kremom-kora,krema,biskvit,krema,kora,krema,biskvit.
    3.

    Na kraju se sve prelije glazurom od bijele čokolade za koju se na pari otopi čokolada s malo ulja.Kad se čokolada počne stvrdnjavati,sve se još po želji posipa krokantom.
    4.

    Najbolje da kolač odstoji preko noći (ili barem par sati)u frižideru.Prije posluživanja narezati kocke ili šnite.

Posluživanje

Ako nemate med od maslačka možete se poslužiti bilo kojom vrstom meda.





izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.