Rogač torta


Sastojci

    Kora:
    4 jaja
    2 vanilin secera
    100 g mlevenog rogaca
    1/2 praska za peivo
    2 kasike meda
    4 kasike mleka
    Krem:
    4 dl vrhnja za slag
    150 g crne cokolade
    100 g pecenih/mlevenih lesnika
    100 g suvog grozdja//seckanog







Priprema

    1.

    Umutiti belanca,dodati zumanca,van.secer,a zatim umesati rogac.pr.za pecivo,med i mleko.

    Peci koru,20 min.na 200 C.

    Kad je pecena,koru iseckati sitno/ja sam usitnila u blenderu.    
    2.

    Dok se kora pece,pripremiti krem.

    Vrhnje zagrejati,dodati cokoladu i mesati da se cokolada otopi.Odloziti na hladjenje.

    Ohladjen krem izmiksati.

    -Odvojiti 1/4 krema na stranu,za premaz odozgo.
    3.

    -Lesnike ispeci,skinuti opnu i usitniti ih u blenderu.

    -Suvo grozdje iseckati.

    Spojiti lesnike i grozdje sa usitnjenom korom,dodati krem i izmesati da se sastojci lepo sjedine.

    Od mase formirati tortu zeljenog oblika,premazati je odvojenim kremom i dekorisati ribanom cokoladom,lesnicima...

    Pre degustacije,tortu odloziti na hladno mesto da se stegne.
    4.

    Napomena:

    Torta je malih dimenzija,ali izuzetno jaka.





izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.