Rogač torta
Sastojci
Kora:
4 jaja
2 vanilin secera
100 g mlevenog rogaca
1/2 praska za peivo
2 kasike meda
4 kasike mleka
Krem:
4 dl vrhnja za slag
150 g crne cokolade
100 g pecenih/mlevenih lesnika
100 g suvog grozdja//seckanog
Priprema
1.
Umutiti belanca,dodati zumanca,van.secer,a zatim umesati rogac.pr.za pecivo,med i mleko.
Peci koru,20 min.na 200 C.
Kad je pecena,koru iseckati sitno/ja sam usitnila u blenderu.
2.
Dok se kora pece,pripremiti krem.
Vrhnje zagrejati,dodati cokoladu i mesati da se cokolada otopi.Odloziti na hladjenje.
Ohladjen krem izmiksati.
-Odvojiti 1/4 krema na stranu,za premaz odozgo.
3.
-Lesnike ispeci,skinuti opnu i usitniti ih u blenderu.
-Suvo grozdje iseckati.
Spojiti lesnike i grozdje sa usitnjenom korom,dodati krem i izmesati da se sastojci lepo sjedine.
Od mase formirati tortu zeljenog oblika,premazati je odvojenim kremom i dekorisati ribanom cokoladom,lesnicima...
Pre degustacije,tortu odloziti na hladno mesto da se stegne.
4.
Napomena:
Torta je malih dimenzija,ali izuzetno jaka.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar