Doboš torta - jednostavna za napraviti, a ukus savršen !
Jedna lepa verzija,preuzeta iz casopisa.Jednostavnija za napraviti,a ukus savrsen!
Sastojci
Korice:
125 g putera
8 kasika prah secera
1 vanilin secer
3 zumanca
5 kasika brasna /mekog
1/2 praska za pecivo
1/2 limuna/sok
3 belanca
Krem:
5 dl vrhnja za slag
150 g crne cokolade
50 g putera
Priprema
1.
Korice:
Mutiti puter sa prah secerom,dodavati postepeno vanilin secer i zumanca,a potom dodati brasno,prasak za pecivo i sok limuna.
Belanca umutiti,spojiti sa prethodnom masom i lagano izmesati spatulom.
Ispeci 3 korice u kalupu promera 28,svaku koru peci 8-10 minuta.
-Od umucene mase se mogu ispeci 4 tanje korice.
Ja volim deblje korice,pa sam ispekla tri ;-)
2.
Dok se korice peku,napraviti krem.
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali paziti da ne provri.
Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.
Krem odloziti na hladjenje i kad pocne da se steze,dodati puter i mutiti mikserom dok se ne dobije gusta i glatka masa,a boja i volumen ce se mucenjem promeniti.
3.
Ohladjene korice nafilovati,pa celu tortu premazati kremom.
Dekorisati tortu po zelji i odloziti na hladjenje.
4.
Napomena:
Ukoliko je potrebna velika torta,uduplati sastojke..mada,i sa ovom kolicinom materijala se dobije torta solidne velicine..ipak je u pitanju zasitna torta.
izvor : coolinarika.com
Sastojci
Korice:
125 g putera
8 kasika prah secera
1 vanilin secer
3 zumanca
5 kasika brasna /mekog
1/2 praska za pecivo
1/2 limuna/sok
3 belanca
Krem:
5 dl vrhnja za slag
150 g crne cokolade
50 g putera
Priprema
1.
Korice:
Mutiti puter sa prah secerom,dodavati postepeno vanilin secer i zumanca,a potom dodati brasno,prasak za pecivo i sok limuna.
Belanca umutiti,spojiti sa prethodnom masom i lagano izmesati spatulom.
Ispeci 3 korice u kalupu promera 28,svaku koru peci 8-10 minuta.
-Od umucene mase se mogu ispeci 4 tanje korice.
Ja volim deblje korice,pa sam ispekla tri ;-)
2.
Dok se korice peku,napraviti krem.
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali paziti da ne provri.
Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.
Krem odloziti na hladjenje i kad pocne da se steze,dodati puter i mutiti mikserom dok se ne dobije gusta i glatka masa,a boja i volumen ce se mucenjem promeniti.
3.
Ohladjene korice nafilovati,pa celu tortu premazati kremom.
Dekorisati tortu po zelji i odloziti na hladjenje.
4.
Napomena:
Ukoliko je potrebna velika torta,uduplati sastojke..mada,i sa ovom kolicinom materijala se dobije torta solidne velicine..ipak je u pitanju zasitna torta.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar