Doboš torta - jednostavna za napraviti, a ukus savršen !

Jedna lepa verzija,preuzeta iz casopisa.Jednostavnija za napraviti,a ukus savrsen!

Sastojci

    Korice:
    125 g putera
    8 kasika prah secera
    1 vanilin secer
    3 zumanca
    5 kasika brasna /mekog
    1/2 praska za pecivo
    1/2 limuna/sok
    3 belanca
    Krem:
    5 dl vrhnja za slag
    150 g crne cokolade
    50 g putera






Priprema

    1.

    Korice:

    Mutiti puter sa prah secerom,dodavati postepeno vanilin secer i zumanca,a potom dodati brasno,prasak za pecivo i sok limuna.

    Belanca umutiti,spojiti sa prethodnom masom i lagano izmesati spatulom.

    Ispeci 3 korice u kalupu promera 28,svaku koru peci 8-10 minuta.

    -Od umucene mase se mogu ispeci 4 tanje korice.

    Ja volim deblje korice,pa sam ispekla tri ;-)
    2.

    Dok se korice peku,napraviti krem.

    Vrhnje zagrejati do vrenja,ali paziti da ne provri.

    Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.

    Krem odloziti na hladjenje i kad pocne da se steze,dodati puter i mutiti mikserom dok se ne dobije gusta i glatka masa,a boja i volumen ce se mucenjem promeniti.
    3.

    Ohladjene korice nafilovati,pa celu tortu premazati kremom.

    Dekorisati tortu po zelji i odloziti na hladjenje.
    4.

    Napomena:

    Ukoliko je potrebna velika torta,uduplati sastojke..mada,i sa ovom kolicinom materijala se dobije torta solidne velicine..ipak je u pitanju zasitna torta.







izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.