Ruzice sa jabukama - jednostavnije i brže ne ide - Rezultat je fenomenalan !
Sastojci
1 paket lisnatog tijesta
2-3 jabuke
2 zlice marmelade po zelji
cimet, secer u prahu
Priprema
Težina:
Jednostavno
1
Ako imate za kupiti gotovo razvaljano tijesto onda cete jos skratiti duzinu pripreme.
Ako ga morate prvo razvaljati onda ga razvaljajte sasvim tanko, trake su sirine 4-5cm a duzine 20-25cm.
2
Jabuke ocistite od kostica i narezite na sasvim tanke ploske. Prelijte ih kuhanom vodom i dodajte sok jednog limuna.
3
Trake tijesta premazite marmeladom po zelji. Ja sam uzela marelicu i razrijedila ju sa svije zlice limoncela.
4
ploskice slazite jednu preko druge cijelom duzinom. Jabuke moraju malo viriti iznad ruba tijesta.
5
Po zelji posipajte cimetom.
6
Preklopite donju stranu preko gornje , tako da jabuke vire iznad tijesta.
7
Zamotajte u ruzice .
8
Ovako bi trebala izgledati.
9
Poslazite ih u namascen i brasnom posut lim za pecenja mafina.
10
U zagrijanu lecnicu na 180-190 stupnjeva 35-45 minuta. Pecite sa gornjim i donjim grijacem a ne na vruci zrak kako vam jabuke ne bi izgorijele po rubu!
Posluživanje
Dobar tek!
* mala napomena- kada prelijete jabuke vrucom vodom i iscijedite limun, ostavite tako par minuta kako bi ploske malo omeksale . Inace ih necete moci motati. Ako imate mikrovalnu stavite ih u malo vode i sok limuna unutra na 2-3 minute.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar