PILETINA U UMAKU OD KREM SIRA: Malo neobična priprema, jako dobar rezultat

 Sastojci:

- 500 g pilećih šnicli,
- 100 g slanih krekera,
- 2 kašike parmezana,
- 100 ml supe,
- 200 g krem sira,
- 3 čehna bijelog luka,
- kašičica sjeckanog vlasca,
- so,
- biber





Priprema:

U kesu za zamrzivač stavite krekere, pa pređite nekoliko puta oklagijom preko njih da ih smrvite. Pomiješajte ih s parmezanom.
Piletinu posolite i pobiberite, pa je uvaljajte u mješavinu krekera i parmezana. Ispržite šnicle na maslacu i ulju, a nakon što ih izvadite iz tave držite ih na toplom.
U istu masnoću dodajte supu, krem sir, izgnječen bijeli luk i sjeckani vlasac. Prokuhajte nekoliko minuta da se smjesa malo zgusne, a onda njome prelijte meso.
Možete koristiti i već gotov krem sir sa začinskim biljem, a vlasac možete zamijeniti peršinom.



izvor : doznajemo.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.