Kolač sa jagodama - Ukusan, sočan i lagan, a priprema je brza i jednostavna!
Sastojci
1 čvrsti jogurt
1 čaša od jogurta ulja
2 čaše od jogurta šećera
3 čaše od jogurta oštrog brašna
4 cijela jaja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
džem od marelica "Podravka"
jagode (ovisno o veličini do 1 kg)
2 preljeva za tortu od jagode
Priprema
1.
Dobro izmiješati jaja i šećer te vanilin šećer, dodati jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo uz neprekidno miješanje.
Tepsiju premazati uljem i posipati brašnom, izliti i poravnati smjesu te peći oko 25 min. na temp. od 180 C.
Topao biskvit premazati džemom od marelice i na to poslagati prepolovljene veće jagode.
Pripremiti dva preljeva za tortu prema uputama na vrećici, malo ohladiti i preliti preko jagoda.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar