Ovaj kolač je nastao slučajno. Imala sam svježeg sira kojeg nikako potrošiti pa sam napravila ovaj jednostavni kolač.
Sastojci
BISKVIT
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
1 mala žlica sode bikarbone
malo ruma
KREMA
1 l mlijeka
8 žlica šećera
oko 7 žlica griza
malo ekstrakta od vanilije
250 g svježeg sira
PREMAZ
300 g kiselog vrhnja
po želji šećera
Priprema
1.
BISKVIT: Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke dobro umutite sa šećerom, te dodajte žumanjke, brašno i sodu bikarbonu. Po želji stavite malo ruma. Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta ili dok ne porumeni.
2.
KREMA: U lonac stavite mlijeko, šećer i vanilin ekstrakt te zagrijte do vrenja. Kada zavrije, kad se šećer rastopi, stalno miješajući umiješajte griz. I kuhajte dok se ne zgusne. Kada se zgusnulo, maknite s vatre i umiješajte svježi sir. Mogu ostati i komadići sira. Rasporedite po ohlađenom biskvitu.
3.
PREMAZ: Kiselo vrhnje pomiješajte sa šećerom i stavite preko prethodno ohlađene kreme. Poravnajte i stavite u zagrijanu pećnicu na otprilike 5 minuta.
Izvadite ga i ostavite da se ohladi.
Posluživanje
Uživajte i dobar tek! :)
0 komentari:
Objavi komentar