Vecina je zna kao lenju pitu. Jako ukusna pita sa jabukama, pravi nedeljni kolac.
Sastojci
2 velike kasike pune masti
1 jaje
pola praska za pecivo
2 kasike secera
oko 2-3 dl vode
oko 500-600g mekog brasna
1 kg jabuka
200 g secera
3 kasike griza
Priprema
1.
U ciniju staviti mast, jaje, secer, prasak za pecivo i vodu. Umutiti varjacom i polako dodavati brasno. Kada se umesi mekano testo, podeliti na dva dela. (brasno ce varirati u zavisnosti od toga koliko je potrebno da umesite mekano testo koje se ne lepi. Mozda ce vam ostati brasna, a mozda ce vam i trebati vise.)
2.
Oguliti i izrendati jabuke. Jednu polovinu testa razvuci na velicinu tepsije, pa preneti oklagijom u tepsiju. Na testo staviti izrendane jabuke, posuti secerom i grizom. Ako volite, mozete staviti i cimet.
3.
Razvuci i drugu polovinu testa, pa je preneti u tepsiju i staviti na jabuke. Izbockati viljuskom da testo dise. Peci u rerni dok ne porumeni. Prijatno.
Posluživanje
Sluziti ohladjeno, mozete posuti secerom u prahu, a i ne mora.
0 komentari:
Objavi komentar