Brzo gotovo, vrlo ukusno i može bit zamjena za kupovni kruh !




 Sastojci

    1 manja kapula
    250 g glatkog bijelog brašna
    50 g griza/krupice
    1 vrećica kvasca
    1 žličica praška za pecivo
    3 žlice parmezana
    2 žlice začinskog bilja
    1 ravnija žličica soli
    170 ml tople vode
    4 žlice jogurta/kefira za premazivanje
    4 žlice parmezana za posipanje





 Priprema

    1.

    Kapulu sitno nasjeckajte i pomiješajte s ostalim suhim sastojcima. Zalijte sa 170 ml tople vode. Zamijesite glatko tijesto i ostavite da se diže na toplom dok ne naraste (ja sam stavila u lagano zagrijanu pećnicu da ubrzam proces).
    2.

    Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva (s ventilatorom na 160 stupnjeva).

    U tepsiju veličine cca 20x30 cm stavite masni papir te tijesto rastegnite i oblikujte u spljoštenu pogaču/kruh. Ako želite da ispadne deblje stavite u manju tepsiju, a ako želite da bude tanje stavite u veću.

    Izbockajte i stavite peć na srednju rešetku 15 minuti dok lagano ne dobije boju.
    3.

    Nakon 15 minuti izvadite iz pećnice, premažite jogurtom/kefirom i pospite parmezanom.
    4.

    Vratite u pećnicu i pecite još otprilike 15-20 minuti (do zlatnosmeđe boje).

Posluživanje

Možete jesti toplo ili hladno, samo ili s nečim :)

Mekano je i sutradan :)

Po želji kombinirajte začine, luk, kapulu, poriluk, šta god vam je draže :)

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.