Brzo gotovo, vrlo ukusno i može bit zamjena za kupovni kruh !
Sastojci
1 manja kapula
250 g glatkog bijelog brašna
50 g griza/krupice
1 vrećica kvasca
1 žličica praška za pecivo
3 žlice parmezana
2 žlice začinskog bilja
1 ravnija žličica soli
170 ml tople vode
4 žlice jogurta/kefira za premazivanje
4 žlice parmezana za posipanje
Priprema
1.
Kapulu sitno nasjeckajte i pomiješajte s ostalim suhim sastojcima. Zalijte sa 170 ml tople vode. Zamijesite glatko tijesto i ostavite da se diže na toplom dok ne naraste (ja sam stavila u lagano zagrijanu pećnicu da ubrzam proces).
2.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva (s ventilatorom na 160 stupnjeva).
U tepsiju veličine cca 20x30 cm stavite masni papir te tijesto rastegnite i oblikujte u spljoštenu pogaču/kruh. Ako želite da ispadne deblje stavite u manju tepsiju, a ako želite da bude tanje stavite u veću.
Izbockajte i stavite peć na srednju rešetku 15 minuti dok lagano ne dobije boju.
3.
Nakon 15 minuti izvadite iz pećnice, premažite jogurtom/kefirom i pospite parmezanom.
4.
Vratite u pećnicu i pecite još otprilike 15-20 minuti (do zlatnosmeđe boje).
Posluživanje
Možete jesti toplo ili hladno, samo ili s nečim :)
Mekano je i sutradan :)
Po želji kombinirajte začine, luk, kapulu, poriluk, šta god vam je draže :)
0 komentari:
Objavi komentar