Kraljica svih torti, čokoladna, džemasta, savršena.
Sastojci
150 gr brašna
150 gr čokolade za kuhanje
150 gr šećera u prahu
150 gr putera
5 jaja
1 kašičica praška za pecivo
250 gr džema od marelice
Preljev
150 gr čokolade za kuhanje
100 ml vode
60 gr šećera u prahu
1 kašika putera
Način pripreme
Otopite čokoladu sa kašikom vode.
Umutite bjelance u čvrst snijeg a žumance umutite sa šećerom.
Dodajte puter sobne temperature, brašno i prašak za pecivo.
Umiješajte bjelanca pa smjesu uspite u kalup za tortu.
Pecite u rerni zagrijanoj na 150 stepeni sat vremena.
Pustite da se ohladi i prerežite pa premažite polovinom džema.
Preklopite drugim dijelom torte pa cijelu premažite džemom.
Otopite čokoladu za kuhanje, puter, vodu i šećer u prahu pa prelijte preko torte i ostavite da se ohladi.
Recept preuzet sa: www.domacica.com
0 komentari:
Objavi komentar