Iako ovo tijesto često koristim za klasične krofne, moji mališani vole najviše baš ove, probušene ili vam američke.
Sastojci
600 gr brašna
200 ml kisele vode
100 ml mlijeka
100 ml vode
50 gr putera
6 kašika šećera
1 jaje
2 žumanca
1 kvasac
1 limun
Način pripreme
Kvasac otopite u malo mlakog mlijeka sa malo šećera.
Ostavite da nadođe pa promiješajte sa otopljenim puterom i brašnom.
Dodajte žumance i jaja, koricu limuna i kiselu vodu.
Umiješajte ostatak mlijeka i vode pa umijesite glatko tijesto.
Ostavite da odstoji par sati dok se ne udvostruči.
Razvucite krofne na pobrašnjenoj podlozi pa modlom vadite krofne.
Ostavite da odstoje pola sata pa pržite u vrelom ulju dok ne porumene s obje strane.
Recept preuzet sa: www.domacica.com
0 komentari:
Objavi komentar