Savršenstvo od 2 jaja

Sastojci

        2 jaja
        12 kasika secera
        13 kasika brasna
        1prasak za pecivo
        1 kasika kakaoa i 12 kasika mleka

Fil:

        1/2 litre mleka
        20 kasika secera
        250 grama margarina
        2 vanilin secera
        200 grama cokolade
        200 grama mlevenih orasa

Za ukrasavanje:

        2 kesice slaga u prahu + mleko za mucenje









Priprema

    Umutiti 2 jaja sa 12 kasika secera. Dodati 13 kasika brasna pomesanih sa praskom za pecivo, 1 kasiku kakaoa i 12 kasika mleka.

    Smesu sipati u okrugli kalup promera 24 cm i ispeci. Ohladjen biskvit prerezati vodoravno na 3 dela.

    U 1/2 litre mleka staviti 20 kasika secera, 2 vanilin secera, 1 margarin i 200 grama cokolade. Sve lagano kuvati na tihoj vatri. Kad se sastojci rastope dodati 200 grama mlevenih orasa. Jos malo kuvati. Gotovo je kad pocne pustati jace mehurice. Fil ce biti poluredak, ali ce se posle svrdnuti.

    Doljnju koru vratiti u okrugli kalup i preko nje sipati vruc fil. Ponoviti postupak sa ostale 2 kore. Tortu ohladiti pa je staviti da stoji 1 dan u frizideru.

    Sutradan tortu istresti na tacnu i ukrasiti sa umucenim slagom.

Posluživanje

    Deo cokolade se moze zameniti sa kakaom. Ja sam stavila 150 grama cokolade i 2 kasike kakaoa. Tortu sam pekla u kalupu promera 26 cm pa je malo niza.







Izvor: coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.