Nesquik ledene kocke
Divne ledene kocke
Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
3 kasike nesquika ili kakaoa
Preliv:
200 ml. mleka
2 kasike secera
3 kasike nesquika
Fil:
1 l. mleka
3 kesice vanil secera
16 kasika brasna
250 gr. margarina
250-300 gr. prah secera
Glazura:
100 gr. Menaz cokolade
malo ulja
Priprema
1.
Kora:
Jaja umutiti penasto sa secerom, dodati brasno i nesquik ili kakao pa promesati lagano varjacom da se smesa sjedini. Smesu uliti u podmazan pleh i peci u rerni na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.
2.
Fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti brasno, ostatak mleka staviti sa vanil secerom da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati na laganoj vatri uz stalno mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
3.
Margarin umutiti penasto sa prah secerom pa ga sjediniti sa ohladjenim filom.
4.
Mleko i secer staviti na laganu vatru i mesati da se secer otopi, zatim dodati nesquik i mesati dok se i nesquik ne otopi.
5.
Ohladjenu koru izbosti i preliti je sa vrucim prelivom, ostaviti da se ohladi.
6.
Preko prelivene i ohladjene kore naneti fil.
7.
Zatim na kolac naneti cokoladnu glazuru.
izvor : coolinarika.com
Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
3 kasike nesquika ili kakaoa
Preliv:
200 ml. mleka
2 kasike secera
3 kasike nesquika
Fil:
1 l. mleka
3 kesice vanil secera
16 kasika brasna
250 gr. margarina
250-300 gr. prah secera
Glazura:
100 gr. Menaz cokolade
malo ulja
Priprema
1.
Kora:
Jaja umutiti penasto sa secerom, dodati brasno i nesquik ili kakao pa promesati lagano varjacom da se smesa sjedini. Smesu uliti u podmazan pleh i peci u rerni na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.
2.
Fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti brasno, ostatak mleka staviti sa vanil secerom da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati na laganoj vatri uz stalno mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
3.
Margarin umutiti penasto sa prah secerom pa ga sjediniti sa ohladjenim filom.
4.
Mleko i secer staviti na laganu vatru i mesati da se secer otopi, zatim dodati nesquik i mesati dok se i nesquik ne otopi.
5.
Ohladjenu koru izbosti i preliti je sa vrucim prelivom, ostaviti da se ohladi.
6.
Preko prelivene i ohladjene kore naneti fil.
7.
Zatim na kolac naneti cokoladnu glazuru.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar