BINGO TORTA( MOJA ROĐENDANSKA )
bingo tortu. Evo i moja bingo torta koju sam spremala sebi za divan dan. :)
Sastojci:
Kora:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
6 kasika mlevenih oraha
1 kasika kakaoa
Preliv za kore:
4-5 kasika soka od pomorandze
Fil od plazme:
300 gr. mlevenog plazma keksa
2 dl. soka od pomorandze
1 margarin
150 gr. prah secera
Fil:
1 l. mleka
4 kesice pudinga od vanile
2 margarina
300 gr. prah secera
100 gr. cokolade za kuvanje
3 kutije jafa keksa
3 kutije piskota
Dekoracija:
3 kesice cokoladnog slag krema
Priprema:
Kora:
Penasto umutiti jaja se secerom, zatim dodati brasno prosejano sa kakaom i orahe pa sve lagano sjediniti varjacom. Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Koru preliti sa sokom od pomorandze.
od plazme:Plazmu natopiti sa sokom od pomorandze. Margarin penasto umutiti sa prah secerom pa dodati i natopljen keks pa sve dobro sjediniti.
Fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prah sa puding, ostatak mleka bez secera staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmucenu smesu i kuvati uz stalno mesanje na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi. 2 margarina umutiti penasto sa prah secerom pa sjediniti sa ohladjenim pudingom. Dobijeni fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati otopljenu cokoladu.
Filovanje:
Na koru naneti fil od plazme.
Poredjati jafa keks prethodno namocen u sok od pomorandze.
Preko jafe naneti zuti fil.
Na zuti fil poredjati piskote prethodno namocene u soku od pomorandze.
Preko piskota naneti fil od cokolade.
Celu tortu premazati umucenim slag kremom od cokolade i ukrasiti po zelji.
izvor : coolinarika.com
Sastojci:
Kora:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
6 kasika mlevenih oraha
1 kasika kakaoa
Preliv za kore:
4-5 kasika soka od pomorandze
Fil od plazme:
300 gr. mlevenog plazma keksa
2 dl. soka od pomorandze
1 margarin
150 gr. prah secera
Fil:
1 l. mleka
4 kesice pudinga od vanile
2 margarina
300 gr. prah secera
100 gr. cokolade za kuvanje
3 kutije jafa keksa
3 kutije piskota
Dekoracija:
3 kesice cokoladnog slag krema
Priprema:
Kora:
Penasto umutiti jaja se secerom, zatim dodati brasno prosejano sa kakaom i orahe pa sve lagano sjediniti varjacom. Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Koru preliti sa sokom od pomorandze.
od plazme:Plazmu natopiti sa sokom od pomorandze. Margarin penasto umutiti sa prah secerom pa dodati i natopljen keks pa sve dobro sjediniti.
Fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prah sa puding, ostatak mleka bez secera staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmucenu smesu i kuvati uz stalno mesanje na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi. 2 margarina umutiti penasto sa prah secerom pa sjediniti sa ohladjenim pudingom. Dobijeni fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati otopljenu cokoladu.
Filovanje:
Na koru naneti fil od plazme.
Poredjati jafa keks prethodno namocen u sok od pomorandze.
Preko jafe naneti zuti fil.
Na zuti fil poredjati piskote prethodno namocene u soku od pomorandze.
Preko piskota naneti fil od cokolade.
Celu tortu premazati umucenim slag kremom od cokolade i ukrasiti po zelji.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar