PRAVI LJETNI RUČAK LAGAN I JEDNOSTAVAN: POVRTNA PALENTA


Obogaćena mirisnim ljetnim povrće. Ljubitelji palente sigurno će se oduševiti ovom kombinacijom.
Sastojci

    8 dcl vode
    200 g palente
    glavica luka
    1 mrkva
    1 crvena paprika
    1 žuta paprika
    80 g
    sira ( gauda, ementaler,.. )
    peršin i bosiljak
    sol, papar
    7-8 cherry rajčica






Priprema

    1.
    Zagrijte posoljenu vodu, kada voda zakuha polako umiješajte palentu. Kuhajte par minuta dok se ne zgusne. U kuhanu palentu dodajte naribani sir,  miješajte dok se sir ne otopi.
    2.
    Luk nasjeckajte na polumjesece. Paprike i mrkvu narežite na trakice. Na malo maslinovog ulja, prodinstajte luk, pa mu dodajte povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša. Začinite solju i paprom, te na kraju dodajte sitno nasjeckani bosiljak i peršin. Gotovo povrće dodajte u smjesu od palente i sira.
    3.
    Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Namastite vatrostalnu posudu.

    4.
    Smjesu od povrća i palente istresite u kalup, poravnajte, te po površini rasporedite narezane rajčice.
    5.
    Pecite 15 minuta. Gotovo jelo po želji još pospite začinskim biljem.

Posluživanje
- Recept je od Jadranke Boban Pejić, uz moje preinake.
- Ponekad znam dodati i 2 -3 trokutića topivog sira ( zdenke ) .








izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.