KOLAČ NA METRE: Jeftin i izdašan desert, recept iz knjige 'Jugoslavenski kolači' iz 1987.
Sastojci:
Za biskvit:
25 dag brašna,
20 dag šećera,
4 jaja,
2 žlice kakaa,
1,5 dl ulja,
1,5 dl vode,
1 prašak za pecivo,
Za kremu:
25 dag šećera u prahu,
25 dag margarina,
3 dl mlijeka,
1 puding od vanilije,
I još:
1 rebročokolade za kuhanje,
Priprema:
Dvije velike tepsije veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 °C.
Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju.
Biskvite ispeći na 180 °C, za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izrađen maslac sa šećerom u prahu.
Svaki komad biskvita izretati na četiri trake. Kolač se slaže u četiri sloja - dva žuta, dva čokoladna biskvita naizmjenično, a između njih stavljati kremu. Nemojte se zbuniti, dobro je napisano, po četiri trake do svakog biskvita, a slažu se po dvije žute i dvije čokoladne, ali isti postupak ponovite još jednaput, slažući drugu "građevinu". Dobit ćete, dakle, dvije "štruce" kolača, čija ukupna dužina opravdava njegov naziv.
Kolač i izvana premazati kremom te posuti naribanom čokoladom.
Izvor: coolinarika.com
Za biskvit:
25 dag brašna,
20 dag šećera,
4 jaja,
2 žlice kakaa,
1,5 dl ulja,
1,5 dl vode,
1 prašak za pecivo,
Za kremu:
25 dag šećera u prahu,
25 dag margarina,
3 dl mlijeka,
1 puding od vanilije,
I još:
1 rebročokolade za kuhanje,
Priprema:
Dvije velike tepsije veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 °C.
Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju.
Biskvite ispeći na 180 °C, za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izrađen maslac sa šećerom u prahu.
Svaki komad biskvita izretati na četiri trake. Kolač se slaže u četiri sloja - dva žuta, dva čokoladna biskvita naizmjenično, a između njih stavljati kremu. Nemojte se zbuniti, dobro je napisano, po četiri trake do svakog biskvita, a slažu se po dvije žute i dvije čokoladne, ali isti postupak ponovite još jednaput, slažući drugu "građevinu". Dobit ćete, dakle, dvije "štruce" kolača, čija ukupna dužina opravdava njegov naziv.
Kolač i izvana premazati kremom te posuti naribanom čokoladom.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar