Slatke školjke
Slatke školjke ili madeleines su tradicionalni francuski čajni keksići. Možete ih posuti šećerom u prahu ili umočiti u čokoladu.
Sastojci
2 jaja
½ kašičice ekstrakta vanilije
½ kašičice limunove korice
1 šolja šećera u prahu
¾ šolje brašna
¼ kašičice praška za pecivo
½ šolje otopljenog putera
Način pripreme
Zagrijte rernu na 190 stepeni i namazstite i pobrašnite kalupe za kekse.
U posudi umutite jaja, vaniliju i koricu limuna oko 5 minuta.
Polako dodajte šećer i mutite dok ne dobijete svilenkastu smjesu.
Dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
Lagano umiješajte pa dodajte otopljeni puter.
Uspite u modle za kekse i pecite 12 minuta u rerni zagrijanoj na 190 stepeni.
Sastojci
2 jaja
½ kašičice ekstrakta vanilije
½ kašičice limunove korice
1 šolja šećera u prahu
¾ šolje brašna
¼ kašičice praška za pecivo
½ šolje otopljenog putera
Način pripreme
Zagrijte rernu na 190 stepeni i namazstite i pobrašnite kalupe za kekse.
U posudi umutite jaja, vaniliju i koricu limuna oko 5 minuta.
Polako dodajte šećer i mutite dok ne dobijete svilenkastu smjesu.
Dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
Lagano umiješajte pa dodajte otopljeni puter.
Uspite u modle za kekse i pecite 12 minuta u rerni zagrijanoj na 190 stepeni.
0 komentari:
Objavi komentar