Ekleri

Ekleri ili išleri su ukusni čokoladom preljeveni kolačići koji se prosto tope u ustima.

Sastojci

    ½ šolje putera
    1 šolja vode
    1 šolja brašna
    ¼ kašičice soli
    4 jaja
    1 instant puding od vanilije
    2 ½ šolje hladnog mlijeka
    1 šolja vrhnja za kuhanje
    ¼ šolje šećera u prahu
    1 kašičica ekstrakta vanilije
    30 gr čokolade za kuhanje
    2 kašike putera
    1 šolja šećera u prahu
    1 kašičica ekstrakta vanilije
    3 kašike vrele vode





Način pripreme

    U šerpi pomiješajte ½ šolje putera i šolju vode.
    Pustite da provrije i miješajte dok se puter ne otopi.
    Smanjite temperaturu i dodajte brašno i šećer.
    Miješajte dok se tijesto ne počne odvajati od stranica posude.
    Dodajte jedno po jedno jaje dobro miješajući.
    Uspite smjesu u kesu na kojoj ste napravili rupicu i istisnite u tepsiju.
    Pecite 15 minuta na 230 stepeni i 20 minuta na 170 stepeni.
    Za fil umutite puding i mlijeko po uputama na pakovanju.
    Umutite vrhnje u šlag i dodajte ¼ šolje šećera u prahu i ekstrkt vanilije.
    Umiješajte šlag u kremu, pa punite prerezano tijesto.
    Otopite čokoladu, 2 kašike putera i dodajte šećer i kašičicu vanilije.
    Dodajte vrelu vodu, ostavite da se malo ohladi pa prespite preko kolača.
    Ostavite u frižider da se ohladi.






0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.