JEDNOSTAVNO SAVRŠENA ČOKOLADNA TORTA KOJU MOŽETE NAPRAVITI ZA MANJE OD POLA SATA


Ovaj recept je teškom mukom dobiven iz jednog vrhunskog restorana.
Sastojci

    Biskvit
    5 jaja
    4 žlice šećera
    1 vanilin šećer
    2 žlice brašna
    2 žlice kakaa
    1/2 praška za pecivo

    Krema
    500 g čokolade za kuhanje

    100 g maslaca
    2 žlice šećera
    500 ml vrhnja za kuhanje
    1 šalica gorke kave
    30 ml ruma
    30 ml orahovca ili kruškovca





Priprema

    Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kavu dodati trečinu orahovca i ruma te s time namočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.
    U posudi smiksati omekšani maslac i 2 žlice šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
    ” Staviti vrhnje da zavri potom uliti u čokoladnu smjesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati.

    Nanjeti kremu preko biskvita i držati u hladnjaku najmanje 24 sata prije serviranja.

Posluživanje
Servirati s šlagom.
Dobar tek




Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.