Extra brzi čokoladni kolač - Mekan , sočan !







 Sastojci

    Biskvit:
    2 jaja
    100 g šećera
    1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
    30 g Kakaa u prahu Dolcela
    100 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
    2 žličice Praška za pecivo Dolcela
    40 ml ulja
    150 g Dukatos jogurta okusa naranča-cimet
    ribana korica 1 naranče
    50 ml mlake vode
    70 g čokolade sa lješnjacima

    Glazura od čokolade
    50 g tamne čokolade
    50 g milka noisete ili mliječne čokolade
    50 ml vode
    4 žlice ulja

    Dekoracija:
    Krispi kuglice Dolcela







 Priprema

    1.

    Za pripremu biskvita dodajte prvo suhe sastojke(osim čokolade)u zdjelu ,a zatim nastavite dodavati mokre sastojke.

    Pomiješajte mikserom samo da se sastojci sjedine.

    Na kraju naribajte čokoladu i pomiješajte je špatulom u smjesu.

    Stavite u pek papirom obloženom kalup i pecite na 170C-30 minuta.

    Provjerite čačkalicom.

    Ohladite pečeni biskvit.

    Ja sam pekla u četvrtastom kalupu 27x24x4cm.
    2.

    Rastopite čokoladu u vodi i ulju i vruću preljevajte po ohlađenom biskvitu.

    Pravite u biskvitu čačkalicom rupice da čokolada prodre u kolač i fino ga natopi.

    Nemojte odjednom preliti svu čokoladu.

    Prelijte u dva navrata.

    Tako će kolač bolje upiti čokoladu.
    3.

    Pustite da se čokolada stisne na sobnoj temperaturi.

    Režite na kocke i dekorirajte po želji.

    Ja sam koristila krispi kuglice.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.