JEDNOM KADA PROBATE OVAJ RECEPT ZA SLADOLED SVI DRUGI ĆE PASTI U ZABORAV: JOGURT SLADOLED


Sastojci

    300 ml slatke pavlake
    300 ml grčkog jogurta
    300 ml mleka
    300 gr
    šećera
    2 pomorandže






Priprema

        U čistoj i suvoj posudi umutite mikserom slatku pavlaku. Isključite mikser, pa dodajte jogurt, proceđen sok od pomorandži, šećer i mleko.
        Sve pažljivo mešajte špatulom dok se ne sjedini.
        Sipajte smesu u plastičnu posudu zapremine 2 l i zamrznite 6 sati.
        Posle tog vremena izvadite sladoled iz zamrzivača, isecite ga na kockice i prebacite u blender. Izblendirajte ga sve dok ne postane kremast.
        Vratite ga u plastičnu posudu, poklopite i vratite u zamrzivač.
    Pre upotrebe dovoljno je da ovaj sladoled držite 5 minuta na sobnoj temperaturi.




    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.