NAJPOPULARNIJA SALATA NA NETU: TEXAS POTATO SALAD


Ako ste ljubitelj  salate ( kao i ja!) onda savjetujem obavezno probajte ovako pripremljenu  salatu, odusevit cete se!
Sastojci

    5 krumpir
    1/2 salice panceta ili sunka
    1-2 Jalapeno papricice ili feferoni
    2-3 zlice polutvrdi sir (Gouda ili slicno)
    2-3 zlice majoneza
    1 zlica senf
    1 luk
    3 cesnjak
    2 zlicice mljevena paprika
    150ml jabucni ocat

    1 zlica vlasac
    1 zlica persin
    sol, papar
    1-2 jaja ( ako zelite bogatiji okus)







Priprema

    1.
    Po originalnom receptu krumpir se ne guli, samo se dobro opere is servira sa koricom. Iako volim pojesti sve i svasta, krumpirovu koricu bas nemogu pa sam ja ogulila.
    Narezati na male komade i staviti kuhati u osoljenu vodu, dovoljno je 10 -12 minuta.
    2.
    Pancetu ili sunku, luk i cesnjak nasjeckati na sitno i proprziti na vrlo malo ulja samo 1 minutu.
    Ako volite svjezi cesnjak i luk slobodno preskocite postupak przenja, samo pancetu.
    3.
    U vecu zdjelu istresti ocijedeni krumpir. Zaliti sa jabucnim octem i promijesati, pokriti i  staviti u hladnjak na 30 minuta.
    4.
    Kad se krumpir ohladio dodati pancetu, luk i cesnjak, narezane Jalapeno papricice ili obicne feferone ako nemozete naci Jalapeno, nariban sir, papar, persin i vlasac.
    5.
    Pomijesati majonezu i senf i dodati u smjesu.
    Sve zajedno dobro promijesati, poprskati sa octem iz staklenke sa kiselim feferonima ili papricicama i dodati mljevenu papriku.
    Posluzite uz fino peceno meso.





    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.