Cokoladni uzitak bez brasna


Sastojci

    .....korice....
    10 belanaca
    250 gr mleveni oraha
    250 gr mleveni badema ( ili ljesnjaka )
    250 gr secera u prahu
    ....krem....
    10 zumanjaka
    250 gr cokolade
    250 gr putera
    250 gr secera







Priprema

    1.

    U dublju ciniju stavite belanca sa prst ohvat soli ( ili malo limuniva soka ), pa mutite u cvrst sneg, postepeno dodavajte secer u prahu i mutite sve dok se secer ne rastopi. iskopcajte mikser i lagano varjacom umesajte mlevene orahe i bademe. Smesu rasporedite u 2 velika lima od vase pecnice ( prethodno prekrivena sa papirom za pecenje ). pecite u zagrejanoj pecnici na 190 stepeni nekih 13 - 15 min. Koru ohladite i presecite po duzini na 2 jednaka dela ( dobicete 4 kore od 2 pleha ). Ako pravite tortu presecite na 3 jednaka dela.
    2.

    Na pari mutite zumanca i secer dok masa ne postane cvrsta, zatim dodajte nalomljenu cokoladu, mesajte dok se cokolada ne rastopi, uklonite smesu sa vatre i malo ohladite fil a zatim u fil umutite puter sobne temperature. Sa filom filujte korice i slazite jedni na drugu, premazite i poslednju koricu sa filom. ostavite preko noci u hladniju prostoriju ili u frizider.
    3.

    Savet!! korice su mekane. ja sam korice prenesivala zajedno sa papirom za pecenje ( jednu po jednu ), stavilasam koricu na fil a za tim skinula papir, i tako redom.





izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.