BRZE DUKATOS POGAČICE GOTOVE ZA 20 MINUTA
jednostavne i brze mekane pogačice,bez "dizanja"tijesta kad se oblikuju odmah se peku idealne za doručak,za vaše goste,za večeru,djeca ih obožavaju...mogu biti i slane i slatke....tijesto možete zamrznuti i koristiti po potrebi...jer ne idu jaja...formirane-oblikovane se odmah peku -i tople konzumiraju;))))...preporučujem..
Sastojci
ZA TIJESTO:
2 šalice glatkog brašna
1 šalica dukatos-grčkog jogurta
1/2 šalice mlijeka
1/2 vrećice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1 žlica soli
2 žličice sitnog šećera
veličina šalice 200ml.
brašno za radnu površinu i oblikovanje pogačica
Priprema
PRIPREMA TIJESTA;
Izmiješajte sve sastojke drvenom žlicom.
Zagrijte pećnicu na 180C.
Radnu površinu "naprašite"s brašnom,oblikujte veći krug(debljine prsta).
Čašom ili modlicom (za krafne)vadite krugove,
poredajte pogačice na pleh obložen papirom za pečenje.
Foemirane pogačice pecite 15 minuta na 180C.
Posluživanje
ova vrsta pečenih pogačica je bolja nego one koje se prže u dubokoj masnoći.....poslužite po ukusu sa sirom,mladim kajmakom,kiselim vrhnjem...mogu biti i slatkog okusa,samo dodajte u tijesto više šećera,odlične su premazane ili punjene s domaćom marmeladom...dobar tek!
Izvor: www.coolinarika.com
Sastojci
ZA TIJESTO:
2 šalice glatkog brašna
1 šalica dukatos-grčkog jogurta
1/2 šalice mlijeka
1/2 vrećice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1 žlica soli
2 žličice sitnog šećera
veličina šalice 200ml.
brašno za radnu površinu i oblikovanje pogačica
Priprema
PRIPREMA TIJESTA;
Izmiješajte sve sastojke drvenom žlicom.
Zagrijte pećnicu na 180C.
Radnu površinu "naprašite"s brašnom,oblikujte veći krug(debljine prsta).
Čašom ili modlicom (za krafne)vadite krugove,
poredajte pogačice na pleh obložen papirom za pečenje.
Foemirane pogačice pecite 15 minuta na 180C.
Posluživanje
ova vrsta pečenih pogačica je bolja nego one koje se prže u dubokoj masnoći.....poslužite po ukusu sa sirom,mladim kajmakom,kiselim vrhnjem...mogu biti i slatkog okusa,samo dodajte u tijesto više šećera,odlične su premazane ili punjene s domaćom marmeladom...dobar tek!
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar