NIKAD BRŽE KIFLICE NISAM NAPRAVILA TOPE SE USTIMA SIROMAŠKICE
Sastojci
300ml ulja
150ml vruce vode
1 prasak za pecivo
cca 500g brasna
za valjanje:
cca 200g secera u prahu
1 vanilin secer
Priprema
1. Ukljucite rernu na 200 stepeni.
2. Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno
postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
3. Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male
su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim
rastanjite oklagijom. Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni
argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah
pecete dok ne porumene. Ako vam se testo lista samo pritisnite prstom tu i tamo;
kiflice budu 'rosave' kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije ;)
4. Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.
Posluživanje
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju)
izvor : coolinarika.com
300ml ulja
150ml vruce vode
1 prasak za pecivo
cca 500g brasna
za valjanje:
cca 200g secera u prahu
1 vanilin secer
Priprema
1. Ukljucite rernu na 200 stepeni.
2. Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno
postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
3. Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male
su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim
rastanjite oklagijom. Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni
argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah
pecete dok ne porumene. Ako vam se testo lista samo pritisnite prstom tu i tamo;
kiflice budu 'rosave' kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije ;)
4. Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.
Posluživanje
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju)
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar