Banana Kocke – recept!
Za sve ljubitelje banana, donosimo vam malo stariji recept za banana kocke. Bilo bi poželjno prije posluživanja kolač ostaviti neko vrijeme u hladnjaku… Ali pazite da ga neko ne pojede tamo, jer je jako ukusaaaan…
Sastojci:
Kora:
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakao
Fil:
2 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
1 dcl mlijeka
1 vanilijin šećer
100 grama čokolade
250 grama margarina
3 banane
2 šlaga
Priprema:
Bjelance odvojiti od žumanceta i umutiti u čvrst snijeg. Dodati jednu kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne istopi.
Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom. Sjediniti žumanca sa bjelancetom pa dodati brašno i kakao i mješati sa kašikom.
Pleh obložiti sa papirom za pečenje i sipati u njeg pripremljenu masu te peći koru u zagrijanoj rerni na 200 stepeni
dok ne porumeni.
Fil:
Sjediniti jaja, šećer, brašno, mlijeko i vanilijin šećer. Kuhati na pari uz neprestalno mješanje dok se ne dobije gusti fil. Pred kraj kuhanja dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mješanjem. Kada se čokolada otopi, skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni fil dodati omekšao margarin i rendane banane pa umutiti mikserom.
Koru premazati pripremljenim filom i poravnati. Odozgo premazati umučenim šlagom. Bilo bi poželjno prije posluživanja kolač ostaviti neko vrijeme u hladnjaku.
Izvor: jeftinirecepti.com
Sastojci:
Kora:
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakao
Fil:
2 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
1 dcl mlijeka
1 vanilijin šećer
100 grama čokolade
250 grama margarina
3 banane
2 šlaga
Priprema:
Bjelance odvojiti od žumanceta i umutiti u čvrst snijeg. Dodati jednu kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne istopi.
Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom. Sjediniti žumanca sa bjelancetom pa dodati brašno i kakao i mješati sa kašikom.
Pleh obložiti sa papirom za pečenje i sipati u njeg pripremljenu masu te peći koru u zagrijanoj rerni na 200 stepeni
dok ne porumeni.
Fil:
Sjediniti jaja, šećer, brašno, mlijeko i vanilijin šećer. Kuhati na pari uz neprestalno mješanje dok se ne dobije gusti fil. Pred kraj kuhanja dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mješanjem. Kada se čokolada otopi, skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni fil dodati omekšao margarin i rendane banane pa umutiti mikserom.
Koru premazati pripremljenim filom i poravnati. Odozgo premazati umučenim šlagom. Bilo bi poželjno prije posluživanja kolač ostaviti neko vrijeme u hladnjaku.
Izvor: jeftinirecepti.com
0 komentari:
Objavi komentar