Kinder kocke
Sastojci:
Kora:
- 4 zumanca
- 4 kasike secera
- 1 puna kasikameda
- 4 kasike brasna
- 1/2 praska za pecivo
- 1 kasika kakaa
- 4 kasike tople vode
- 4 belanca
Cokoladni preliv:
- 150 g crne cokolade
- 50 gmargarina
- 0,5 dlvode
- 1/2 kasicice ulja
Krem:
- 200 g krem slaga /vrhnj
- 1 casa kisele pavlake
- 2 vanilin secera
- 3 kasike prah secera
Priprema:
Kora:
Umutiti penasto zumanca sa secerom,zatim dodati med,brasno,pr.za pecivo,kakao i toplu vodu.
Posebno umutiti belanca,cvrsto,spojiti sa prvom masom i lagano promesati.
Pleh dimenzija 20x30 podmazati i posuti prezlom,sipati umuceno testo i peci oko 20 minuta na 180 C. Pecenu koru ohladiti i preseci vodoravno na dva dela.
Dok se kora pece pripremiti cokoladni preliv.
Cokoladni preliv:
Spojiti izlomljenu cokoladu,margarin i vodu i staviti na blagu temperaturu,neprestano mesati.
Kad se sve lepo povezalo u jednolicnu masu,dodati 2-3 kapi ulja i skloniti da se hladi.
Dok se kora i preliv hlade,napraviti krem.
Krem:
Umutiti cvrsto slag krem,dodati kiselu pavlaku,vanilin secer i secer u prahu.
Izmesati varjacom/nikako mikserom/i odloziti u frizider do filovanja.
Filovanje:
Prvi deo kore vratiti u pleh,premazati polovinom krema ,pa preko sipati polovinu cokoladnog preliva.
Odloziti u frizider na 15-20 minuta,da se cokoladni preliv stegne.
Nakon toga,preko naneti preostali krem i poklopiti drugim delom kore.
Posluživanje
Napomena:
Ako vam se bas ne zuri,kolac ne treba seci dok se dobro ne stegne.
Preostali cokoladni preliv premazati preko kore,posuti rendanom cokoladom i vratiti pleh u frizider na hladjenje.
Kora:
- 4 zumanca
- 4 kasike secera
- 1 puna kasikameda
- 4 kasike brasna
- 1/2 praska za pecivo
- 1 kasika kakaa
- 4 kasike tople vode
- 4 belanca
Cokoladni preliv:
- 150 g crne cokolade
- 50 gmargarina
- 0,5 dlvode
- 1/2 kasicice ulja
Krem:
- 200 g krem slaga /vrhnj
- 1 casa kisele pavlake
- 2 vanilin secera
- 3 kasike prah secera
Priprema:
Kora:
Umutiti penasto zumanca sa secerom,zatim dodati med,brasno,pr.za pecivo,kakao i toplu vodu.
Posebno umutiti belanca,cvrsto,spojiti sa prvom masom i lagano promesati.
Pleh dimenzija 20x30 podmazati i posuti prezlom,sipati umuceno testo i peci oko 20 minuta na 180 C. Pecenu koru ohladiti i preseci vodoravno na dva dela.
Dok se kora pece pripremiti cokoladni preliv.
Cokoladni preliv:
Spojiti izlomljenu cokoladu,margarin i vodu i staviti na blagu temperaturu,neprestano mesati.
Kad se sve lepo povezalo u jednolicnu masu,dodati 2-3 kapi ulja i skloniti da se hladi.
Dok se kora i preliv hlade,napraviti krem.
Krem:
Umutiti cvrsto slag krem,dodati kiselu pavlaku,vanilin secer i secer u prahu.
Izmesati varjacom/nikako mikserom/i odloziti u frizider do filovanja.
Filovanje:
Prvi deo kore vratiti u pleh,premazati polovinom krema ,pa preko sipati polovinu cokoladnog preliva.
Odloziti u frizider na 15-20 minuta,da se cokoladni preliv stegne.
Nakon toga,preko naneti preostali krem i poklopiti drugim delom kore.
Posluživanje
Napomena:
Ako vam se bas ne zuri,kolac ne treba seci dok se dobro ne stegne.
Preostali cokoladni preliv premazati preko kore,posuti rendanom cokoladom i vratiti pleh u frizider na hladjenje.
0 komentari:
Objavi komentar