Jogurt torta
Sastojci:
Rolat:
- 5 jaja
- 5 kasika secera
- 5 kasika brasna
- 2 kasike ulja
- malo pr.za pecivo
Tamni biskvit:
- 3 jaja
- 3 kasike secera
- 3 kasike brasna
- malo pr.za pecivo
- 1 – 2 kasike kakaa
Jogurt krema:
- 3 jogurta
- 3 vrecice zelatine
- 12 kasika secera
- 500 ml slatkog vrhnja
- voce po zelji
- 2 kasike tekuceg meda
- sok jednog limuna
Priprema:
Rolat:
Izbiti jaja sa secerom, dodati ulje i jos malo miksati. Dodati brasno i pr.za pecivo, lagano izmjesati i ispeci u vecem plehu biskvit. Peceni biskvit, jos vruc, saviti u rolat i ostaviti da se ohladi. Ohladjen premazati sa pekmezom po zelji.
Tamni biskvit: izbiti jaja sa secerom, dodati brasno, kakao i pr. za pecivo i sve lagano promjesati. Istresti u okrugli kalup za tortu i ispeci.
Jogurt krema:
Jogurt, zelatinu, secer, med i limunov sok staviti u jednu manju posudu za kuhanje i na stednjaku malo ugrijati (ne kuhati). O
staviti da se prohladi u frizideru. Vrhnje istuci u slag, dodati prohladjenu jogurt masu i sve zajedno dobro promjesati i na kraju dodati voce po zelji.
Rolat izrezati i njime obloziti okrugli kalup za toru (dno i stranice),istresti jogurt kremu i gore staviti tamni biskvit. Ostaviti da se preko noci dobro ohladi u frizideru.
Tortu istresti na tacnu tako da tamni biskvit bude dole. Prelti sa jednim preljevom za torte da se rolat ne bi osusio.
Rolat:
- 5 jaja
- 5 kasika secera
- 5 kasika brasna
- 2 kasike ulja
- malo pr.za pecivo
Tamni biskvit:
- 3 jaja
- 3 kasike secera
- 3 kasike brasna
- malo pr.za pecivo
- 1 – 2 kasike kakaa
Jogurt krema:
- 3 jogurta
- 3 vrecice zelatine
- 12 kasika secera
- 500 ml slatkog vrhnja
- voce po zelji
- 2 kasike tekuceg meda
- sok jednog limuna
Priprema:
Rolat:
Izbiti jaja sa secerom, dodati ulje i jos malo miksati. Dodati brasno i pr.za pecivo, lagano izmjesati i ispeci u vecem plehu biskvit. Peceni biskvit, jos vruc, saviti u rolat i ostaviti da se ohladi. Ohladjen premazati sa pekmezom po zelji.
Tamni biskvit: izbiti jaja sa secerom, dodati brasno, kakao i pr. za pecivo i sve lagano promjesati. Istresti u okrugli kalup za tortu i ispeci.
Jogurt krema:
Jogurt, zelatinu, secer, med i limunov sok staviti u jednu manju posudu za kuhanje i na stednjaku malo ugrijati (ne kuhati). O
staviti da se prohladi u frizideru. Vrhnje istuci u slag, dodati prohladjenu jogurt masu i sve zajedno dobro promjesati i na kraju dodati voce po zelji.
Rolat izrezati i njime obloziti okrugli kalup za toru (dno i stranice),istresti jogurt kremu i gore staviti tamni biskvit. Ostaviti da se preko noci dobro ohladi u frizideru.
Tortu istresti na tacnu tako da tamni biskvit bude dole. Prelti sa jednim preljevom za torte da se rolat ne bi osusio.
0 komentari:
Objavi komentar