Čokoladna Rafaello torta
Sastojci:
Biskvit (24 cm);
- 13 dag margarina
- 30 dag šećera
- 3 jaja
- 120 ml mlijeka
- 16 dag brašna
- 6 dag kakaoa
- 1 m.ž sode bikarbone
- 1 m.ž praška za pecivo
- prstohvat soli
Tamna krema;
- 2,5 dcl mlijeka
- 2,5 dcl slatkoga vrhnja
- 1 vrećica instant pudinga s okusom čokolade(galeta…)
Bijela krema;
2,5 dcl slatkoga vrhnja
2-3(po 18 dag)jogurta od kokosa
1 instant želatina
Ukras;
1 kutija rafaello kuglica
oko 5 dag kokosa
15-20 dag čokolade za kuhanje
2-3 v.žulja
Priprema:
Izmiksamo margarin sa šećerom,dodamo jedno po jedno jaje,brašno,kakao,mlijeko,sodu,sol i prašak za pecivo.
Ispečemo biskvit u okruglome kalupu za torte promjera 24 cm-na 180 stupnjeva oko 40-tak minuta.
Kad se ohladi ga prerezati na pola.
Za tamnu kremu u visoku posudu ulijemo pola mlijeka i pola slatkoga vrhnja(svakoga po 2,5 dcl)i dodamo instant puding te izmiksamo da dobijemu čvrstu čokoladnu šlag kremu.
U drugoj posudi izmiksamo slatko vrhnje i dodamo jogurte s okusom kokosa i instant želatinu.
Na dno kalupa stavimo prvu koru od biskvita,pola bijele kreme,prekrijemo s pola tamne kreme.
Prekrijemo drugom polovicom biskvita i opet stavimo tamnu i bijelu kremu(može u slojevima ,ili žlicu jedne pa druge kreme).
Ostaviti da se stvrdne.
Nakon par sati,ili drugi dan-skinete kalup.
Čokoladu s uljem otopite na pari i njome ukrasite tortu.
Posipate kokosovim brašnom i ukrasite rafaello kuglicama.
Biskvit (24 cm);
- 13 dag margarina
- 30 dag šećera
- 3 jaja
- 120 ml mlijeka
- 16 dag brašna
- 6 dag kakaoa
- 1 m.ž sode bikarbone
- 1 m.ž praška za pecivo
- prstohvat soli
Tamna krema;
- 2,5 dcl mlijeka
- 2,5 dcl slatkoga vrhnja
- 1 vrećica instant pudinga s okusom čokolade(galeta…)
Bijela krema;
2,5 dcl slatkoga vrhnja
2-3(po 18 dag)jogurta od kokosa
1 instant želatina
Ukras;
1 kutija rafaello kuglica
oko 5 dag kokosa
15-20 dag čokolade za kuhanje
2-3 v.žulja
Priprema:
Izmiksamo margarin sa šećerom,dodamo jedno po jedno jaje,brašno,kakao,mlijeko,sodu,sol i prašak za pecivo.
Ispečemo biskvit u okruglome kalupu za torte promjera 24 cm-na 180 stupnjeva oko 40-tak minuta.
Kad se ohladi ga prerezati na pola.
Za tamnu kremu u visoku posudu ulijemo pola mlijeka i pola slatkoga vrhnja(svakoga po 2,5 dcl)i dodamo instant puding te izmiksamo da dobijemu čvrstu čokoladnu šlag kremu.
U drugoj posudi izmiksamo slatko vrhnje i dodamo jogurte s okusom kokosa i instant želatinu.
Na dno kalupa stavimo prvu koru od biskvita,pola bijele kreme,prekrijemo s pola tamne kreme.
Prekrijemo drugom polovicom biskvita i opet stavimo tamnu i bijelu kremu(može u slojevima ,ili žlicu jedne pa druge kreme).
Ostaviti da se stvrdne.
Nakon par sati,ili drugi dan-skinete kalup.
Čokoladu s uljem otopite na pari i njome ukrasite tortu.
Posipate kokosovim brašnom i ukrasite rafaello kuglicama.
0 komentari:
Objavi komentar