Rolat sa povrćem i jajima

 Sastojci:

    200 g smrznutog graška
    200 g šargarepe
    200 g krompira
    200 g jabuka
    1 limun
    6 kašika majoneza
    7 kašika kisele pavlake
    250 ml supe od povrća
    20 g želatina
    5 jaja
    1 crvena paprika
    1 veza peršunnovog lista
    biber
    so



Priprema :
Jaja kuvati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oguliti. Kockice šargarepe, graška i krompira kuvati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u potpunosti. Jabuke oguliti, izrezati na kockice i dodati sok od limuna. Povrće i jabuke staviti u veliku zdelu. Majonez pomešati s kiselom pavlakom, sa soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro promešati. Supu od kuvanog povrća pomešati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi pa pomešati sa smesom u zdeli.
Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. U sredinu poređati skuvana jaja i urolati. Ostaviti u friižider preko noći da se ohladi i stegne. Rolat ukrasiti paprikom i persunom. Prijatno...

 Izvor: (www.facebook.com/pages/Najbolji-recepti).

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.