Jogurt kifle
Sastojci
5 šolja belog pšeničnog brašna
1 šolja raženog brašna
20 gr svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 kašika brašna
2 kašičice soli
2 belanca
150 ml mlake vode
250 ml jogurta
2 kašike ulja
2 žumanca
malo vode
susam
mast
Priprema
Težina:
Jednostavno
1
U jednoj posudi pomešati izmrvljen kvasac, vodu, šećer i 1 kašiku brašna. Dobro sjediniti i sačekati da kvasac počne da peni.
2
Prosejati belo brašno, pa dodati raženo i promešati. Napraviti udubljenje i tu dodati nadošli kvasac, so, belanca i jogurt i umesiti homogeno i elastično testo.
3
Oblikovati testo u loptu, pa je premazati uljem sa svih strana.
4
Poklopiti činiju sa testom i ostaviti da testo duplira volumen na sobnoj temperaturi.
5
Kada je testo nadošlo, premesite ga blago, premerite i u zavisnosti od težine podelite na loptice iste težine.
6
Od svake loptice formirajte kifle i poređajte ih na pleh na koji ste stavili trajnu pekarsku foliju ili papir za pečenje.
7
Pokriti kifle streč folijom i ostavite ih na sobnoj temperaturi sat vremena.
8
Viljuškom umutite žumanca sa malo vode, premažite kifle, pa na svaku stavite po komadić masti i pospite susamom.
9
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar