Bas cokoladni kolac
Sastojci
140 gr putera ili margarina ( sobne temperature )
240 gr secera
240 gr brasna
340 gr gustog jogurta
40 gr cokolade ( otopite )
40 gr kakao prah ( orginalni )
2 veca jaja
1 zlicica sode bikarbone
1 zlicica peciva
1 mahuna vanilije ( semena ) ili 1 zlicica esencije
za glazuri
60 gr cokolade
40 gr putera ili margarina
1 zlica secera
1 zlica ( kuvana kave, mleko ili rum )
1 zlica kakao praha
Priprema
Težina:
Jednostavno
1
Puter ili margarin ostavite na sobnoj temperaturi da omeksa.
2
Pripremite sve potrebne sastojke za kolac.
3
Rernu ukopcajte da se zagreje na 180 stepeni.
4
Pomesajte sve suhe sastojke.
5
Margarin sa secerom izmesajte pjenasto,dodajte jaje po jaje i miksajte dalje, dodajte jogurt, miksajte i na kraju malo po malo suhe sastojke. Izmesajte u glatku smesu bez grudvica ( netreba dugo mutiti ).
6
U manju tepsiju koju ste prekrili papirom za pecenje rasporedite cokoladnu smesu. Poravnajte i stavite peci u zagrejanu pecnicu na 180 stepeni nekih 25 minuta ( ovisno od velicine tepsije , ako je tepsija nesto veca kolac ce se pre ispeci, u suprotno ako je kalup manji kolac ce biti vislji i pece se duze, nekih 25 min )
7
Za glazuru lagano otopite sve navedene sastojke i rasporedite na pecen kolac. Kolac ostavite da se ohladi
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar