Jogurt kifle


Sastojci

     5 šolja belog pšeničnog brašna
     1 šolja raženog brašna
     20 gr svežeg kvasca
     1 kašika šećera
     1 kašika brašna
     2 kašičice soli
     2 belanca
     150 ml mlake vode
     250 ml jogurta
     2 kašike ulja
     2 žumanca
      malo vode
      susam
      mast






Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    
        U jednoj posudi pomešati izmrvljen kvasac, vodu, šećer i 1 kašiku brašna. Dobro sjediniti i sačekati da kvasac počne da peni.
    2

    
        Prosejati belo brašno, pa dodati raženo i promešati. Napraviti udubljenje i tu dodati nadošli kvasac, so, belanca i jogurt i umesiti homogeno i elastično testo.
    3

    
        Oblikovati testo u loptu, pa je premazati uljem sa svih strana.
    4

    
        Poklopiti činiju sa testom i ostaviti da testo duplira volumen na sobnoj temperaturi.
    5

    
        Kada je testo nadošlo, premesite ga blago, premerite i u zavisnosti od težine podelite na loptice iste težine.
    6

    
        Od svake loptice formirajte kifle i poređajte ih na pleh na koji ste stavili trajnu pekarsku foliju ili papir za pečenje.
    7

    
        Pokriti kifle streč folijom i ostavite ih na sobnoj temperaturi sat vremena.
    8

    
        Viljuškom umutite žumanca sa malo vode, premažite kifle, pa na svaku stavite po komadić masti i pospite susamom.
    9
    

    Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.






izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar