Voćna torta sa kiselom pavlakom i plazmom





Sastojci
Za koru:

    2 jajeta
    1 čaša (od 2 dl) šećera
    5 kašike kisele pavlake
    2 kašičice praška za pecivo
    1 kašičica sode bikarbone
    5 kašika mleka
    4 kašike kakaoa
    1,5 čaša brašna
    2 čokoladna mleka

Za fil:

    3 čaše kisele pavlake
    150 g prah šećera
    200 g plazma keksa
    300 g šlaga u prahu
    200 g višanja (očišćenih)



Priprema
1

Umutite mikserom jaja sa šećerom dok ne postane penasto, dodajte kiselu pavlaku, mleko i na kraju brašno pomešano sa pecivom, sobom bikarbonom i kakaom. Sve lagano izmešajte, sipajte u najveći pleh od šporeta prekriven papirom za pečenje i pecite koru oko 30-40 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru prelijte čokoladnim mlekom. Ohlađenu koru prerežite po širini na tri jednaka dela. Izmešajte kiselu pavlaku sa prah šećerom. Posebno umutite šlag sa 2 dl kisele vode pa polovinu umešajte u kiselu pavlaku sa šećerom. Sve lagano sjedinite i podelite na 2 dela. U jedan deo dodajte mlevenu plazmu, a u drugi višnje.
2

Na dugačku tacnu stavite prvu koru - fil sa plazma keksom - drugu koru - fil sa višnjama- treću koru- ostatak šlaga.

Savet:

Kore za ovu tortu možete peći i u okruglom plehu (tepsiji), pa je presečete dva puta, tako da dobijete 3 kore.


Izvor: www.recepti.com


0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.