Za mene nema ljepše kombinacije od gljiva i piletine, ali vi možete koristiti bilo koje meso za ovaj recept.





Sastojci
500 gr pilećih prsa
4 kašike putera
1 luk
150 gr gljiva
250 ml pileće super ili kocka
1 kašika brašna
½ limuna sok
peršun





Način pripreme

    Pileća prsa izrežite i istucajte.
    Posolite i pobiberite.
    U tavu stavite polovinu putera i na njemu popržite pileće filete.
    Izvadite na tanjir i u istoj tavi popržite sitno sjeckani luk pa dodajte gljive i dinstajte dok ne ispari višak vode.
    Uspite pileću supu, sok od limuna i kašiku brašna te kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
    Vratite pileće šnicle i pospite peršunom pa servirajte.


Recept preuzet sa: http://www.domacica.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.