Rolat za 15 minuta
Naziv sve govori...
Sastojci:
2 kom. jaja
1 kom. vanilin šećera
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
1,5 šolja brašna
1 kk praška za pecivo
Fil
džem od šljiva, jagoda...
Priprema:
Uključte rernu na maksimalnu temperaturu (kod mene 275C), do 300C.
Umutite jaja sa vanilin šećerom, dodajte polako šećer, potom jogurt i brašno sa praškom za pecivo.
Najveći pleh od rerne obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 7-8 minuta na sredini rerne.
Čim izvadite biskvit iz rerne, uvijte ga u vlažnu krpu (sve sa papirom za pečenje) i urolajte. Nakon 5 minuta odvijte i skinite papir, ponovo uvijte. Posle 5 minuta filujte džemom po želji, ponovo uvijte i ostavite da se ohladi.
Posluživanje
Pospite šećerom u prahu i uživajte!
Izvor: www.coolinarika.com
Sastojci:
2 kom. jaja
1 kom. vanilin šećera
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
1,5 šolja brašna
1 kk praška za pecivo
Fil
džem od šljiva, jagoda...
Priprema:
Uključte rernu na maksimalnu temperaturu (kod mene 275C), do 300C.
Umutite jaja sa vanilin šećerom, dodajte polako šećer, potom jogurt i brašno sa praškom za pecivo.
Najveći pleh od rerne obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 7-8 minuta na sredini rerne.
Čim izvadite biskvit iz rerne, uvijte ga u vlažnu krpu (sve sa papirom za pečenje) i urolajte. Nakon 5 minuta odvijte i skinite papir, ponovo uvijte. Posle 5 minuta filujte džemom po želji, ponovo uvijte i ostavite da se ohladi.
Posluživanje
Pospite šećerom u prahu i uživajte!
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar