Plazma torta
Sastojci:
– Za kore
– jaja 15 kom.
– šećer 15 kašika
– mlevena plazma 15 kašika
– Fil I:
– žumanca 15 kom.
– šećer 250 gr
– puding sa ukusom vanile 3 kesice
– mleko 1100 ml
– margarin sa ukus.slatke pavlak 375 gr
– šećer u prahu 200 gr
– čokolada 100 gr
– mlevena plazma 300 gr
– Fil II:
– 4 kesice krem šlaga sa ukusom vanile
– mleko 400 ml
Uputstvo za pripremu:
Umutiti 5 belanaca u čvrst šne, pa dodati 5 kašika šećera i sve zajedno mutiti mikserom. Zatim dodati 5 kašika mlevene plazme, pa polako promešati varjačom da se sastojci sjedine.
Koru peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 C nekih 15-ak minuta (odnosno dok kora lepo ne porumeni i dok se ne odvoji od stranica pleha). Potrebno je napraviti tri ovakve kore.
Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati puding i 1 dl mleka. Litar mleka staviti da se kuva, pa kad proključa ukuvati umućena žumanca (kao puding). Fil ostaviti da se ohladi. U međuvremenu penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa sjediniti sa ohlađenim filom. Sve zajedno mutiti mikserom da se dobije kremasta masa.
Čokoladu otopiti pa dodati u fil. Izmiksati, pa dodati i mlevenu plazmu. Sve zajedno umutiti (da se sastojci sjedine) pa podeliti na tri dela.
Umutiti krem šlag sa ukusom vanile i mleko po uputstvu sa kesice, pa podeliti na tri dela.
Filovati tortu: Na tacnu staviti koru, pa premazati filom od plazme.
Preko ovog fila namazati krem šlag od vanile.
Onda staviti i drugu koru, pa fil od plazme, pa krem šlag od vanile. Zatim staviti i treću koru, pa fil od plazme i na kraju krem šlag od vanile.
Gotovu tortu po želji posuti seckanim lešnikom (ili mlevenom plazmom, a može se izrendati i čokolada…)
izvor : http://slatkoslano.net
– Za kore
– jaja 15 kom.
– šećer 15 kašika
– mlevena plazma 15 kašika
– Fil I:
– žumanca 15 kom.
– šećer 250 gr
– puding sa ukusom vanile 3 kesice
– mleko 1100 ml
– margarin sa ukus.slatke pavlak 375 gr
– šećer u prahu 200 gr
– čokolada 100 gr
– mlevena plazma 300 gr
– Fil II:
– 4 kesice krem šlaga sa ukusom vanile
– mleko 400 ml
Uputstvo za pripremu:
Umutiti 5 belanaca u čvrst šne, pa dodati 5 kašika šećera i sve zajedno mutiti mikserom. Zatim dodati 5 kašika mlevene plazme, pa polako promešati varjačom da se sastojci sjedine.
Koru peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 C nekih 15-ak minuta (odnosno dok kora lepo ne porumeni i dok se ne odvoji od stranica pleha). Potrebno je napraviti tri ovakve kore.
Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati puding i 1 dl mleka. Litar mleka staviti da se kuva, pa kad proključa ukuvati umućena žumanca (kao puding). Fil ostaviti da se ohladi. U međuvremenu penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa sjediniti sa ohlađenim filom. Sve zajedno mutiti mikserom da se dobije kremasta masa.
Čokoladu otopiti pa dodati u fil. Izmiksati, pa dodati i mlevenu plazmu. Sve zajedno umutiti (da se sastojci sjedine) pa podeliti na tri dela.
Umutiti krem šlag sa ukusom vanile i mleko po uputstvu sa kesice, pa podeliti na tri dela.
Filovati tortu: Na tacnu staviti koru, pa premazati filom od plazme.
Preko ovog fila namazati krem šlag od vanile.
Onda staviti i drugu koru, pa fil od plazme, pa krem šlag od vanile. Zatim staviti i treću koru, pa fil od plazme i na kraju krem šlag od vanile.
Gotovu tortu po želji posuti seckanim lešnikom (ili mlevenom plazmom, a može se izrendati i čokolada…)
0 komentari:
Objavi komentar