Himalaji torta
Smokva je mala voćka prijatnog ukusa čija je sočna mesnata unutrašnjost obložena brojnim tankim ljuspicama. Konzumiraju se cele, sa ljuskom ili bez nje, sveže i osušene.Boja im varira od braon do purpurno crne.
Sastojci
Kora:
14 belanaca
14 kašika šećera
200 g seckanih oraha
200 g seckanih smokava
200 g suvog grožđa
Fil:
14 žumanaca
14 kašika šećera
250 g margarina
100 g čokolade
100 g kokosa
400 ml slatke pavlake
Priprema
Umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne rastopi. Zatim varjačom lagano umešati orahe, smokve i grožđe. Rasporediti smesu u pleh obložen pek papirom i sušiti koru u rerni na 150*C, oko 45 minuta. Pečenu i ohlađenu koru iseći po dužini na tri dela. Žumanca i šećer umutiti penasto na pari i ohladiti. Dodati u masu izrađen margarin, promešati i podeliti na dva dela. U jedan deo umešati kokos, a u drugi dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu. Filovati tortu: kora, kokos fi, kora, čokoladni fil i kora. Tortu premazati i dekorisati umućenom pavlakom.
izvor : www.kuhinjica.rs
Sastojci
Kora:
14 belanaca
14 kašika šećera
200 g seckanih oraha
200 g seckanih smokava
200 g suvog grožđa
Fil:
14 žumanaca
14 kašika šećera
250 g margarina
100 g čokolade
100 g kokosa
400 ml slatke pavlake
Priprema
Umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne rastopi. Zatim varjačom lagano umešati orahe, smokve i grožđe. Rasporediti smesu u pleh obložen pek papirom i sušiti koru u rerni na 150*C, oko 45 minuta. Pečenu i ohlađenu koru iseći po dužini na tri dela. Žumanca i šećer umutiti penasto na pari i ohladiti. Dodati u masu izrađen margarin, promešati i podeliti na dva dela. U jedan deo umešati kokos, a u drugi dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu. Filovati tortu: kora, kokos fi, kora, čokoladni fil i kora. Tortu premazati i dekorisati umućenom pavlakom.
izvor : www.kuhinjica.rs
0 komentari:
Objavi komentar