RUČAK ZA PAMĆENJE: FAŠIRI SA SIROM U ZAGRLJAJU ŠPEKA

Sastojci:

    25 dag miješanog mljevenog mesa
    1 češanj češnjaka
    1 jaje
    2-3 žlice krušnih mrvica
    na vrh noža crvene slatke paprike
    1 žlica sitno sjeckanog peršina
    2 duže trake suhe slanine ( domačeg špeka )
    15 dag sira
    po potrebi ulja za prženje
    Vegeta, sol, papar




Priprema

    Mljevenom mesu dodati češnjak, jaje, crvenu papriku, krušne mrvice Vegetu i papar pa umijesiti mesno tijesto.
    Od sušene slanine odnosno domaćeg špeka odrezati dvije duge i malo šire trake
    Sir “Podravec” odrezati na ploške debljine 0,5 cm pa većim kalupom za kolače izrezati krugove sira
    Od kuglice mesnog tijesta razvaljati plohu debljine oko 1 cm pa je istim kalupom, kojim je rezan sir, oblikovati u kružnu plohu.
    Na tako pripremljenu plohu mesnog tijesta staviti kolut sira pa na njega staviti drugu mesnu plohu
    Mesne plohe sa sirom omotati pripremljenom trakom slanine a spoj učvrstiti kuhinjskim iglama ili čačkalicama.
    Kod ovako pripremljenih odrezaka od mljevenog mesa sa sirom, slanina sprečava da se rastopljeni sir razlije a ujedno odrezak obogaćuje specifičnim okusom.
    Odreske pržiti polagano u dubokoj masnoći s obje strane.
    Poslužiti uz razne priloge. Moj prilog ovaj puta je bio kuhani krumpir i pirjana paprika sa šampinjonima.





Izvor: www.coolinarika.com



0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.