BOGATA ČOKOLADNA TORTA

SASTOJCI

    200 g čokolade za kuvanje
    200 g putera
    1 kašika praha instant kafe
    170 g brašna
    1 kašičica praška za pecivo
    prstohvat sode bikarbone
    200 g šećera
    200 g smeđeg šećera
    25 g kakaa
    3 jaja
    75 ml neobranog mleka
    rendana čokolada za ukrašavanje

Za glazuru

    200 g čokolade za kuvanje
    285 ml slatke pavlake
    2 kašike smeđeg šećera





PRIPREMA

    Zagrejte rernu na 160 stepeni, a okrugli pleh prečnika 20 cm podmažite puterom. Izlomite čokoladu za kuvanje, stavite u šerpu i dodajte puter. Razmutite prah instant kafe u 125 ml hladne vode, pa dodajte u šerpu sa čokoladom i otopite.
    U velikoj vangli pomešajte brašno, sodu bikarbonu, sav šećer i kakao.
    Posebno umutite jaja sa mlekom, pa dodajte u mešavinu sa brašnom, pa sve pomešajte sa otopljenom čokoladnom smesom.
    Mešajte dok se sve ne ujednači, pa sipajte u pleh i pecite oko sat i po vremena.
    Ostavite da se ohladi malo u plehu, pa izvadite i stavite na radnu površinu.
    Kada se ohladi, presecite tortu horizontalno tako da dobijete tri kore.
    Napravite preliv: sitno iseckajte 200 g čokolade za kuvanje i stavite u vanglu.
    Slatku pavlaku stavite da provri sa 2 kašike smeđeg šećera. Pre nego što proključa, skinite sa vatre i prelijte preko seckane čokolade. Mešajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a masa ne postane glatka.
    Namažite koru tankim slojem preliva, pa poklopite drugom korom i ponovite postupak i sa drugom korom. Ostatak preliva sipajte preko treće kore i zamažite stranice torte.
    Ukrasite rendanom čokoladom ili šlagom po želji.






izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.