ZASLADITE SE SKORO ZA DŽABE,uz samo 3 sastojka!
Volite čizkejk?
Ovo je sasvim drugačija verzija od one na koju ste navikli, pritom je jednako ukusna, a mnoogo jeftinija!
Potrebni sastojci:
– 3 jaja
– 120 g bele čokolade
– 120 g neslanog krem sira sobne temperature
Priprema:
Najpre odvojte žumanca od bjelanaca. Bjelanca odložite u frižider i upalite rernu na 170 stepeni kako bi se zagrijala.
Bijelu čokoladu izlomite i otopite na pari. Kada se malo prohladi, pomješajte je sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmješajte špatulom.
Izvadite bjelanca iz frižidera i dobro ih umutite tako da dobijete čvrst snijeg.
Nakon toga pomješajte plastičnom špatulom snijeg od bjelanaca i fil od krem sira i čokolade
Dobijenu smjesu sipajte u zamašćeni pleh prečnika 15 cm, nekoliko puta ga podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca.
Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.
Izvadite, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ukrasite šećerom u prahu.
izvor : www.lijekovitirecepti.com
Ovo je sasvim drugačija verzija od one na koju ste navikli, pritom je jednako ukusna, a mnoogo jeftinija!
Potrebni sastojci:
– 3 jaja
– 120 g bele čokolade
– 120 g neslanog krem sira sobne temperature
Priprema:
Najpre odvojte žumanca od bjelanaca. Bjelanca odložite u frižider i upalite rernu na 170 stepeni kako bi se zagrijala.
Bijelu čokoladu izlomite i otopite na pari. Kada se malo prohladi, pomješajte je sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmješajte špatulom.
Izvadite bjelanca iz frižidera i dobro ih umutite tako da dobijete čvrst snijeg.
Nakon toga pomješajte plastičnom špatulom snijeg od bjelanaca i fil od krem sira i čokolade
Dobijenu smjesu sipajte u zamašćeni pleh prečnika 15 cm, nekoliko puta ga podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca.
Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.
Izvadite, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ukrasite šećerom u prahu.
izvor : www.lijekovitirecepti.com
0 komentari:
Objavi komentar