VANILOLINA JEDNOSTAVNA TORTICA BEZ PEČENJA

Još jedna lina, lagana i osvježavajuća, brza i jednostavna, s kremom od vanilije, za predstojeće tople dane da ne palite pećnicu!
Sastojci

    Podloga
    200 g svjetlih keksića
    50 g otopljenog malaca

    Krema
    2 dl mlijeka
    1 štapić vanilije
    450 ml slatkog vrhnja za šlag
    50 g šećera u prahu

    2 vanilin šećera
    2 šlag fixa
    2 vrećice želatine
    po želji 100 g naribane bijele čokolade





Priprema

    1.
    Mlijeko prokuhajte sa štapićem vanilije, kad zakuha maknite sa vatre, poklopite i ostavite 15 tak minuta zaklopljeno.
    2.
    Procijedite ga i ostavite da se ohladi.
    3.
    U multipraktiku sameljite keksiće, pa im dodajte otopljeni maslac, sve dobro sjedinite i malo više od pola smjese utapkajte rukama na dno kalupa.
    4.
    Ja sam samo prsten od kalupa stavila na tanjur, dakle bez dna i stavila smrvljene keksiće. Koristila sam kalup promjera 20 cm, naravno možete bilo koji kalup, torta će onda biti niža, tako da možete povećati smjesu kreme i keksića, a i ne morate.
    5.
    Želatinu otopite sa 10 žlica vode i ostavite da nabubri 10 minuta.
    6.
    Vrhnje za šlag čvrsto istucite sa vanilin šećerom i šlag fixom ukoliko je potreban, i na kraju dodajte šećer u prahu.
    7.
    Želatinu lagano zagrijte da se rastopi pa ju umiješajte u mlijeko koje se ohladilo.
    8.
    U istučeni šlag polako ulijevajte mlijeko, cijelo vrijeme lagano miksajući dok smjesa ne bude jednolična.
    9.
    Po želji možete dodatno umiješati 100 g bijele čokolade, sitno naribane.
    10.
    Pažljivo i polako iskrenite kremu na sloj keksića kako se ne bi napravila rupa u keksićima ili da se krema ne bi pomiješala sa mrvicama keksića.
    11.
    Posipajte ostatkom smrvljenih keksića po površini i stavite u hladnjak preko noći.







    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.