RUČAK ZA 30 MINUTA ODRESCI SA SENFOM U FINOM UMAKU

Divan spoj okusa, a umak za prste polizati…odlićno za iznenadne goste…
Sastojci

     60 dag odrezaka (8 srednje vel. (teletina ili biftek)
      može i piletina, puretina, svinjetina
     5 dag maslaca
     2 jušne žlice senfa; gorčica obični
     1 čaša crnog vina

     1 malo vrhnje za kuhanje a može i plavo dukat vrhnje
      malo soli
      pola





Priprema

    Odreske potuci batićem i posoli. (potućem ih u plastićnoj prozirnoj vrečici jer time ne prska a i ne oštetim vlakna od mesa.Najviše volim ili teletinu ili puretinu u ovom jelu.
    Na maslacu popržiti odreske da porumene i dobiju ljepu boju.  Kad su se popržili i s jedne i druge strane i dobili lijepu boju  (staviti sa strane na tanjur), dodaj senf, čašu crnog vina i jedno ili kiselo plavo vrhnje ili vrhnje za kuhanje.Promješaj mutilicom  da se ujednaci umak i vrati odreske natragu umak. I nek još malo prokuha.

    Dobije se jako fini umak za prste polizat (tako su rekli moji iznenadni gosti).
    Kad dobijem iznenadne goste dok popiju kavu i neko pićence ručak je već na stolu.. i traže recept, a meni je to najveća radost..
    Ako se nema crnog vina može i bijelo i dobije se svjetliji umak.. a koristim uvijek vino koje pijemo uz to jelo.
    PRILOG je danas bila tjestenina, ali ide odlićno riža, luleki, njoki po želji i zelena salata..







    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.