Rolada s voćem
Rolade su uvijek dekorativne zbog svojih slasnih zavoja od tijesta i nadjeva. Ovaj puta smo klasični biskvit obukli u lagani voćni nadjev od šlaga i jagoda. Kada se dobro rashladi, poželjet ćete krišku više.
Sastojci
Za biskvit:
4 jaja
prstohvat soli
60 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
1 žlica naribane limunove korice
1 žlica limunova soka
100 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
Za nadjev:
200 g jagoda
200 ml Šlaga 5+ Dolcela By Podravka
Dodaj u popis za kupnju
Koristili smo
Šlag 5+
Vanilin šećer
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Šlag 5+
Vanilin šećer
Priprema
1.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti snijeg.
2.
Umiješajte prstohvat soli, šećer i vanilin šećer, koricu i sok limuna.
3.
Nakon toga lagano umiješajte jedan po jedan žumanjak i na kraju brašno. Pripremljenu smjesu izlijte u lim za pečenje (41×30 cm) obložen papirom za pečenje i pecite oko 13 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
4.
Pečeni biskvit pomoću papira za pečenje odmah zarolajte u roladu i ostavite neka se ohladi.
5.
Šlag 5+ izlijte u duboku posudu i miješajte dok ne dobijete čvrsti šlag.
6.
Ohlađeni biskvit odmotajte, a potom premažite polovicom količine šlaga i uz rub rasporedite narezanim jagodama.
7.
Roladu zarolajte i izvana premažite preostalim šlagom.
Posluživanje
Kolač ostavite u hladnjaku 1-2 sata, narežite i poslužite.
Savjet
Umjesto jagoda možete upotrijebiti bilo koje drugo sezonsko voće ili dobro ocijeđeno voće iz kompota.
izvor : coolinarika.com
Sastojci
Za biskvit:
4 jaja
prstohvat soli
60 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
1 žlica naribane limunove korice
1 žlica limunova soka
100 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
Za nadjev:
200 g jagoda
200 ml Šlaga 5+ Dolcela By Podravka
Dodaj u popis za kupnju
Koristili smo
Šlag 5+
Vanilin šećer
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Šlag 5+
Vanilin šećer
Priprema
1.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti snijeg.
2.
Umiješajte prstohvat soli, šećer i vanilin šećer, koricu i sok limuna.
3.
Nakon toga lagano umiješajte jedan po jedan žumanjak i na kraju brašno. Pripremljenu smjesu izlijte u lim za pečenje (41×30 cm) obložen papirom za pečenje i pecite oko 13 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
4.
Pečeni biskvit pomoću papira za pečenje odmah zarolajte u roladu i ostavite neka se ohladi.
5.
Šlag 5+ izlijte u duboku posudu i miješajte dok ne dobijete čvrsti šlag.
6.
Ohlađeni biskvit odmotajte, a potom premažite polovicom količine šlaga i uz rub rasporedite narezanim jagodama.
7.
Roladu zarolajte i izvana premažite preostalim šlagom.
Posluživanje
Kolač ostavite u hladnjaku 1-2 sata, narežite i poslužite.
Savjet
Umjesto jagoda možete upotrijebiti bilo koje drugo sezonsko voće ili dobro ocijeđeno voće iz kompota.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar