Predivni kolac sa jagodama
Brzi vocni kolac sa sezonskim vocem u kombinaciji krem sira i osvezavajuci jagoda. Trazila sam na internetu vocni kolac i naisla na ovaj recept koji me je odusevijo. Moze bilo koje sezonsko voce
astojci
280 gr krem sira ( philadelphia ili slicno )
200 gr secera
230 gr glatkog brasna
120 gr margarina ( sobne temperature )
2 jaja
60 ml mleka
1 vanil secer
1/2 praska peciva
sveze jagode ili smrznute, kolicina po zelji
ili sezonsko voce
Priprema
1.
Umutite mikserom omeksali margarin sobne temperature, krem sir, secer i vanil secer u smesu bez grudvica. Dodajte 2 jaja, mleko i mutite u jednolicnu smesu, dodajte prosejano brasno pomesano sa praskom za pecivo. Sve lepo sjedinite
2.
Smesu prebacite u odgovarajuci kalup kojeg ste oblozili papirom za pecenje, poravnajte. Polovice jagoda poredjajte po testu i prstom pritisnite jagode. Pecite u zagrejanoj pecnici na 170 stepeni 40 minuta.
Posluživanje
Kolac pospite sa secerom u prahu zamirisan vanilijom secerom. Posluzite uz kuglicu sladoleda, preljev od jagoda ili uz slag kremu od slatkoga vrhnja.
izvor : http://www.coolinarika.com
astojci
280 gr krem sira ( philadelphia ili slicno )
200 gr secera
230 gr glatkog brasna
120 gr margarina ( sobne temperature )
2 jaja
60 ml mleka
1 vanil secer
1/2 praska peciva
sveze jagode ili smrznute, kolicina po zelji
ili sezonsko voce
Priprema
1.
Umutite mikserom omeksali margarin sobne temperature, krem sir, secer i vanil secer u smesu bez grudvica. Dodajte 2 jaja, mleko i mutite u jednolicnu smesu, dodajte prosejano brasno pomesano sa praskom za pecivo. Sve lepo sjedinite
2.
Smesu prebacite u odgovarajuci kalup kojeg ste oblozili papirom za pecenje, poravnajte. Polovice jagoda poredjajte po testu i prstom pritisnite jagode. Pecite u zagrejanoj pecnici na 170 stepeni 40 minuta.
Posluživanje
Kolac pospite sa secerom u prahu zamirisan vanilijom secerom. Posluzite uz kuglicu sladoleda, preljev od jagoda ili uz slag kremu od slatkoga vrhnja.
izvor : http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar